Korihait antaa muille tasoitusta

0
Päävalmentaja Jarno Nikulan mukaan Korihait joutuu antamaan tällä hetkellä liikaa tasoitusta vastustajajoukkueille. Kuva: Asko Tanhuanpää

Uudenkaupungin Korihait nousi torstaina Korisliigasta kertovan Ylen jutun ykkösesimerkiksi – ikävä kyllä negatiivisessa mielessä. Juttu käsitteli Korisliigan joukkueiden harjoitusmahdollisuuksia ja siitä selvisi, että Korihait ei pääse tällä hetkellä laisinkaan aamuharjoituksiin kotihalliinsa eli Pohitullin koulun saliin.

– Näin se on. Koulun rehtori on päättänyt koronaviruksen takia niin, että meillä ei tosiaankaan ole lainkaan aamuvuoroja. Ei vaikka siellä ei olisi samaan aikaan ketään muuta, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula tiivistää.

– Emme halua tietenkään vaarantaa kenenkään terveyttä, mutta jostain kummasta syystä muilla liigapaikkakunnilla homma toimii koulujen kanssa ihan normaalisti. Ehkä muulla ymmärretään liigajoukkueen merkitys paremmin kuin täällä, hän jatkaa.

– Tilanne on harmittava. Liigan alkuun on enää vajaa kuukausi ja nyt me joudumme antamaan joka päivä muille joukkueille tasoitusta, selvittää Nikula.

Nikulan mukaan tämän hetken tilanteessa kolmekin tunnin aamutreeniä viikossa olisi riittävä määrä.

– Onneksi sentään iltavuorot Pohitullissa ovat järjestyneet toivotulla tavalla. Harjoittelemme joukkueena puolestatoista kahteen tuntiin joka arkipäivä, Nikula kertoo.

Jarno Nikula sanoo ironisesti, että pahimmassa tapauksessa Pohitullin tilalle on lähdettävä hakemaan aamutreenejä varten jotain muuta salia. Yksi iso ongelma on kuitenkin siinä, että ainoastaan Pohitullista löytyy parkettilattia.

– Urheilukeskus ja Kalannin koulun sali saattaisivat tulla kysymykseen, jos niissä olisi kunnollinen lattiapinnoite. Muovimatto yksinkertaisesti vaarantaisi isojen miesten terveyden. Samasta syystä ei kaikkia aamuja voi viettää punttisalillakaan, ilmoittaa Nikula.

– Pahimmassa tapauksessa vastustajan kuvioita on pakko alkaa kävellä läpi ulkokentällä. Minullakin on pihalla kori, joten ehkä mennään sinne, hän heittää.

Siinä mielessä Korihaiden tilanne on parantunut kuluvan viikon aikana, että joukkue on saanut mukaan kolme neljästä amerikkalaispelaajastaan kahden viikon karanteenijakson jälkeen. Neljäs eli Bo Zeigler saapui torstaina Suomeen ja hänelläkin on edessä kaksiviikkoinen karanteeni.

– Harjoituksissa mukana olevasta kolmikosta Trey Zeigler on minulle tuttu viime kaudelta, mutta Trevor Blondin ja Kai Mitchell olivat ennalta täysin outoja tuttavuuksia. Molempien kohdalla tilanne alkaa näyttää päivä päivältä paremmalta, Nikula paljastaa.

Korihaiden kausi alkaa 14. lokakuuta vierasottelussa Lapuan Kobria vastaan. Siihen asti ja tarvittaessa tietysti sen jälkeenkin uusikaupunkilaisryhmä aikoo pitää itsensä niin sanotusti kuplan sisällä.

– Kaikki pelaajat ovat ymmärtäneet täysin senkin, että tässä tilanteessa ravintoloissa käyminenkin on kielletty. Jenkeilläkään ei ole onneksi mitään sitä vastaan, että koko nelikko asuu kauden ajan samassa asunnossa, Jarno Nikula sanoo.

Asko Tanhuanpää

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula (oik.) kuuntelee Ura Basketista Uuteenkaupunkiin siirtynyttä 202-senttistä konkaripelaajaa Atte Perttua. Kuva: Asko Tanhuanpää
Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula (oik.) ja Helsingin Namikasta Uuteenkaupunkiin siirtynyt Mirko Laitinen. Kuva: Asko Tanhuanpää