Koronatilanne Varsinais-Suomessa ei anna aihetta maakuntatason maskisuositukselle

0
Koronarajoituksia ei tiukenneta Varsinais-Suomessa.

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronaepidemia ei Varsinais-Suomessa ole tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa. Maakuntatason maskisuositusta ei siten anneta, eikä nykyisiä koronarajoituksia kiristetä.

– Koronaepidemia ei Varsinais-Suomessa ole kiihtymisvaiheessa, vaikka tartunnoissa selkeä lisääntyminen kesän suvantovaiheeseen verrattuna onkin. Tämän päivän tilannekatsauksen mukaan ainoa kiihtymisvaihetta osoittava kriteeri on se, että ilmaantuvuusluku on liikkunut lähellä kymmentä, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Sairaanhoitopiirin mukaan kiihtymisvaihetta arvioidaan useilla eri kriteereillä. Varsinais-Suomessa koronaepidemian ilmaantuvuusluku on tartuntatautirekisterin mukaan 14 vuorokauden aikana liikkunut lähellä kymmentä, mutta on loppuviikkoa kohden laskenut selvästi sen alle.

– Muut indikaattorit osoittavat, että tilanne Varsinais-Suomessa on rauhallinen. Positiivisten näytteiden osuus on selvästi alle prosentin. Tiedossamme ei ole uusia suuria tautiryppäitä ja saamme tällä hetkellä jäljitettyä tartuntaketjut. Pystymme myös vastaamaan sairaalahoidon tarpeeseen ilman erityistoimia, Pietilä kertoo.

Varsinais-Suomen erityisvastuualueella on tällä hetkellä alle viisi potilasta koronan vuoksi sairaalahoidossa.

– Arvioimme koronaepidemian alueellista kehittymistä jatkuvasti erittäin tiiviissä yhteistyössä kuntien ja useiden muiden toimijoiden kanssa. Ensi viikolla kokoonnumme nimetyn ryhmän kanssa, jolloin asia arvioidaan jälleen koko maakunnan tasolla, Pietilä sanoo.