Kulttuuripalveluiden syksyä valmistellaan koronan uhan alla

0
Viime keväänä Uudessakaupungissa kasattiin parissa viikossa Uki live -konsertti, joka striimattiin suorana kaupunkilaisten olohuoneisiin. Tapahtumaa luotsasi silloin kaupungin kulttuuripalvelujen vastaavan Petri Hatakka.

Koronan tuomat iskut näkyvät yhä tapahtumatuotannon toiminnassa ja tapahtumien määrässä. Iso osa Uudenkaupungin kevään ja kesän kulttuuritapahtumista peruttiin ja syksynkin ohjelmistoon saattaa tulla vielä muutoksia. Joka tapauksessa tapahtumia järjestetään osallistujamäärien rajauksia silmällä pitäen.

– Crusellin katsomon paikkamäärää pienennetään syksyksi. Salin istumapaikoista on jatkossa käytössä noin puolet eli saliin otetaan 100–120 henkeä kerrallaan. Tapahtumissa on myös suositus maskien käytöstä, kaupungin kulttuuripalveluista vastaava Petri Hatakka kertoo.

Vaikka koronan uhka roikkuu yhä kaiken tapahtumatuotannon yllä, on kaupungin kulttuurisyksyyn kuitenkin sovittu jo tapahtumia ja muutamia konsertteja. Osa ohjelmistosta on peruttu ja osalle on järjestetty korvaavaa ohjelmaa.

– Luvassa on ainakin Jyrki Anttilan konsertti sekä kolmiosainen Ikimuistoinen ilta -konserttisarja. Sarjan ensimmäisessä osassa esiintyy Eino Grön ja toisessa Lea Laven . Kolmannen osan esiintyjä paljastetaan myöhemmin, Hatakka lisää.

Esimerkiksi teatterin syksyn tuotanto Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaali pitää yhä kiinni marraskuisesta ensi-illastaan.

– Marraskuulle on luvassa myös lasten omaa ohjelmaa, kun Lasten kuu, marraskuu järjestetään hieman poikkeavalla tavalla, Hatakka paljastaa.

Crusellin syksyn esiintyjissä luotetaan mahdollisimman paljon paikallisiin esiintyjiin, mutta esiintyjien nimet ja päivämäärät varmistuvat myöhemmin.

– Joulukuulle suunnitellaan myös kustavilaisen Art Teatron esitystä Crusellin saliin. Toki kaikkien tapahtumien toteutuminen riippuu sen hetken vallitsevasta koronatilanteesta, Hatakka kuvailee.

Syksyn epävarmuus tuo mukanaan myös sen, ettei eri tapahtumien lipunmyyntiä avata useita kuukausia etukäteen niin kuin yleensä.

– Teemme kaikkemme, jotta kaupunkilaisten olisi turvallista osallistua eri tilaisuuksiin, mutta nyt elämme kuukauden sykleissä ja seuraamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Aluehallintoviraston ohjeita, Hatakka lisää.

Kulttuuripalvelut muuttivat kesällä Cruselliin

Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden väki muutti kesän aikana Raatihuoneen ja Passarin tiloista torin laidalta Crusellin alakertaan.

– Raatihuoneen tiloissa oli hieman ahdasta ja muutto oli kulttuuripuolen toiminnan kannalta järkevää. Nyt koko väki istuu samassa talossa, Uudenkaupungin kaupungin kulttuuripalveluista vastaava Petri Hatakka kertoo.

Hatakan lisäksi Crusellin alakerrassa töitä tekee myös kaupungin keväällä aloittanut kulttuurituottaja Joni Pietiläinen . Saman katon alta löytyvät myös ääni- ja valotekniikasta vastaava Jari Jalonen sekä vahtimestari ja valoteknikko Lasse Onninen .

– Viime keväänä laitoimme lapun kulttuuripalveluiden luukulle ja ovet säppiin osaksi koronankin takia. Saimme tehtyä Crusellissa remonttia. Maalasimme Liljelund-hallin seinät ja uusimme valot. Teatterin esiintyjien lämpiö remontoitiin ja lavalle tehtiin uudet akustiikkaseinäkkeet. Osa tehtiin omin voimin ja osa yhdessä paikallisten yritysten kanssa, Hatakka kuvailee.

Aiemmin erilaisiin kulttuuritapahtumiin on voinut ostaa lippuja kaupungin yhteispalvelupiste Passarista. Nyt Passari ei enää myy lippuja, mutta niitä voi ostaa tapahtuman luonteesta riippuen joko R-Kioskista tai Crusellista.

– Crusellin tapahtumien liput saa Crusellista ja toki ohjaamme asiakkaita käyttämään nettisivujen lipunmyyntiä entistä enemmän. Netin kautta ei saa käytettyä esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntaseteleitä, kuten Smartumeja, mutta Crusellista ostamalla niitä voi hyödyntää, Hatakka lisää.