Luottopelaaja Jenna Dahlberg haluaa tehdä aina parhaansa

0
Jalkapallossa Rauman Pallo-Iiroja edustava Jenna Dahlberg on UPK:n kasvatti. Toisena lajina rinnalla kulkee myös salibandy, jossa seura on KaPa-65.

Uudenkaupungin Pallokerhon kasvatti Jenna Dahlberg on vuodesta 2016 edustanut Rauman Pallo-Iiroja. Topparin tie vei Raumalle Turun Palloseuraan tehdyn mutkan kautta.

– Tulit Jennaa haastattelemaan? Hän onkin sellainen valmennuksen luottopelaaja. Aina tietää mitä saa, kehuu Pallo-Iirojen naisten valmentaja Iiro Koivula .

Dahlberg ei kehuista hämmenny.

– On hienoa olla joukkueessa sellainen pelaaja, johon luotetaan. Yritän aina treeneissä ja peleissä tehdä sen, mitä vaaditaan, Dahlberg toteaa.

Viisivuotiaana jalkapallon aloittanut Jenna Dahlberg kertoo, miksi TPS muuttui varsin nopeasti nelisen vuotta sitten Iiroihin.

– Ainakin matka lyheni huomattavasti. Ajan Uudestakaupungista treeneihin kolme kertaa viikossa ja siihen pelit päälle. Tepsin touhut tuli jo nähtyä.

Dahlbergilla oli alkuun rinnakkaislisenssi, eli ehtiessään hän pääsi edustamaan myös kasvattajaseuraansa.

–Nyt se on jäänyt pois. Meni niin paljon tapahtumia päällekkäin, ettei siinä ollut enää mitään järkeä.

Raumalla pelatessaan Dahlberg on voittanut T18-sarjassa hopeaa. Hieno saavutus oli myös olla mukana nostamassa naisia Ykköseen viime kaudella.

Mitä seuraavaksi?

– Ei minulla ole pelaajana mitään konkreettista tavoitetta. Keskityn lähinnä pelaamaan parhaalla tasollani. Katsotaan sitten, mihin rahkeet riittää.

Tämä kausi on mennyt Dahlbergin mielestä yllättävänkin hyvin.

– Kausi lähti vauhdikkaasti isoilla voitoilla liikkeelle. Nousijajoukkueeksi olemme pärjänneet tosi hyvin. Toki sarjassa on tullut myös harmittavia tappioita ja tasapelejä, jotka olisimme ansainneet voittaa. Pisteitä voisi olla siis enemmänkin.

Joukkueen tavoite on ollut varmistaa sarjapaikka ja syyskuun alun pelin jälkeen valmennusjohto totesi, että enää ei voi pudota.

– Ykkönen on ollut odotusten kaltainen. Sen huomaa, että tasoero on kyllä iso kärkijoukkueiden ja heikompien välillä.

Jenna Dahlbergin hyvät otteet on huomioitu muuallakin. Hän pääsi Iirojen maalikuningatar Sofia Määtän kanssa tutustumaan yhteistyöseura Tampereen Ilveksen harjoitteluun. Kaksi treeniä Kansallista Liigaa pelaavan joukkueen kanssa oli mielenkiintoista.

– Meidät otettiin tosi hyvin vastaan. Tuolla tasolla tehdään totta kai kaikki hieman paremmin ja treeneissäkin taso ja tempo oli kovempaa. Alkuun tuli hieman kiire, mutta toisissa treeneissä pääsin jo paremmin mukaan.

Dahlberg kertoo oppineensa paljon omasta pelistään.

– Kuten miten kannattaa pelata puolustamisessa.

Voisiko Iirot pelata joskus Kansallista Liigaa?

– Voisi se joskus olla mahdollista. Esimerkiksi Ilves-yhteistyön kautta on pystytty herättämään mielenkiintoa muuallakin. Raumalla on hyvät puitteet ja täällä pystytään kehittämään pelaajia. Nousu voisi tapahtua vaikka viiden vuoden päästä, jos täällä sama meininki jatkuu.

Jalkapallon lisäksi Jenna Dahlberg on pelannut salibandya KaPa-65:ssä.

– Pelaan edelleenkin, jos vaan ehdin. Muutama viikko sitten olimme A-tyttöjen kanssa Siuntiossa SM-karsinnoissa, mutta siellä ei paikkaa tullut.

Nyt pelaajat jatkavat pelejään jommassa kummassa naisten joukkueessa.

– Huomaan, että jalkapallosta on ollut paljon hyötyä pelinäkemykseen. Ja hyvä peruskunto auttaa jaksamaan. Tosin salibandy on pelitempoltaan erilaista kuin jalkapallo. Se kehittää eri tavalla. Sanoisin, että molemmat lajit tukevat toisiaan. Salibandy talvilajina pitää myös peruskuntoa yllä talven yli.

Ari Anteroinen