Nälkäpäivä-keräys etsii kerääjiä

0
Tänä vuonna kiinnitetään erityistä huomiota siihen että keräys sujuu turvallisesti.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Perinteinen lipaskeräys järjestetään Uudessakaupungissa tämän viikon torstaina ja perjantaina. Tuolloin lipaskerääjät jalkautuvat kaupungin suurimpien markettien edustoille. Lisäksi SPR:n Kalannin osasto järjestää oman keräyksen kyseisinä päivinä Kalannin keskustassa, asiamiespostin ja elintarvikeliikkeen edustalla.

Koronatilanne vaikuttaa myös Nälkäpäivän keräysjärjestelyihin. Lipaskerääjille annetaan erilliset turvaohjeet turvaetäisyyksistä, käteisen rahan käsittelystä ja vastaavista asioista. Lisäksi heille annetaan keräyslippaan kylkiäisenä hengityssuojain.

– Hengityssuojaimen tai maskin käyttö on luonnollisesti jokaisen kerääjän oman harkinnan varassa, mutta me vahvasti suosittelemme suojaimen tai maskin käyttöä, totesi Uudenkaupungin SPR:n keräysjohtajana toimiva Kyösti Hallikainen.

Riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei Punaisen Ristin taholta kielletä ryhtymästä kerääjiksi, vaan päätös on jokaisen oma. Moni riskiryhmiin kuuluva saattaa kuitenkin epävarman koronatilanteen takia jättää keräystehtävät muille. Kerääjäksi ehtiikin vielä ilmoittautua alkuviikon aikana ottamalla yhteyttä Kyösti Hallikaiseen tai sitten tulemalla torstaina tai perjantaina suoraan Uudessakaupungissa keräyskeskuksena toimivalle Ystäväntuvalle.

– Nälkäpäivään ovat tervetulleita mukaan myös ensikertalaiset. Kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä, korosti Hallikainen.

Tänä vuonna voi ilmoittautua mukaan myös digikerääjäksi. Ohjeet tähän löytyvät Nälkäpäivän virallisilta verkkosivuilta.

Lipaskeräyksen ohella Nälkäpäivän tuottoa on Uudessakaupungissa perinteisesti kasvatettu myymällä Leipomo Salosen suosittua ”nälkäpäiväleipää”. Leipää on tänä vuonna myytävänä Kalannissa, mutta ei Uudessakaupungissa.

– Kyseinen leipä on todella hyvä tuote ja onkin harmi, ettemme voineet ottaa sitä nyt myyntiin. Leivän myyminen kuitenkin aina lisää lähikontakteja ja käteisen rahan käsittelyä ja koronariskin takia Uudenkaupungin osastossa tehtiin leipämyynnin osalta kielteinen päätös, selvitti Kyösti Hallikainen.

Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua SPRn Uudenkaupungin osaston keräysjohtajalle Kyösti Hallikaiselle, p. 040 5317919. Keräyskeskus sijaitsee Ystävän Tuvalla, Alinenkatu 26 ja se on avoinna molempina päivinä kello 10-18.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Viime vuonna Varsinais-Suomen alueella apua annettiin yhteensä 22 avustustehtävässä.

– Juuri nyt apua tarvitaan kipeästi esimerkiksi eteläisessä Afrikassa, missä jopa 45 miljoonaa ihmistä kärsii ruoan puutteesta. Nälkäkriisin taustalla on muuttuva ilmasto ja koronaviruksen aiheuttamat haasteet syventävät kriisiä entisestään. Suomessa varoilla autetaan heikoimmassa asemassa olevia poikkeustilanteissa, kuten koronakriisissä ja äkillisissä, tulipalon kaltaisissa onnettomuuksissa, kertoi Nälkäpäivä-kampanjan valtakunnallinen koordinaattori Raisa Heinämäki.

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka järjestetään tänä vuonna 40. kerran. Tapahtumaan osallistuu joka vuosi noin 15 000 vapaaehtoista.

Lahjoitustavat


Käteinen keräyslippaaseen

MobilePay:lla numeroon 28755

Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 euroa/viesti)

Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi

Tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5173

Ohjeet digikeräämiseen nälkäpäivä.fi