Sihyn rakennuslupa on jätetty kaupungille

0
Sihy-hankkeen projektipäällikkö Marko Kivistö.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen (sihy) suunnittelu etenee kaupungissa. Ensi viikolla hankkeen projektipäällikkö Marko Kivistö ja pedagoginen erityisasiantuntija Inkeri Parviainen käyvät hankkeen suunnitelmia läpi arkkitehtien kanssa.

Myös yleisöllä on mahdollisuus tavata arkkitehtejä ja esittää heille kysymyksiä. Kivistö kävi sihyn kuulumisia läpi maanantain kaupunginvaltuustolle.

–  Emme voi tehdä sihystä vielä lopullista sopimusta hankkeesta tehtyjen valitusten takia, mutta olemme tehneet rakennusyhtiö SRV:n kanssa kehitysvaiheen sopimuksen, jotta voimme viedä hanketta aikataulussa eteenpäin. Kuluvan vuoden aikana teemme liki puolet hankkeen suunnittelusta ja rakentamisen valmistelusta, joten valitusten myötä tullut ylimääräinen aika on varmaan meille ihan hyödyksi, Kivistö summasi.

Ensi kesään asti sihyä viedään eteenpäin käyttäjäryhmien kanssa kuukausittain toimintoja pohtien. Kesällä hankkeen parissa aloittaa toimintansa isompi organisaatio ja suunnitelmat alkavat saada lisää konkretiaa ympärilleen.

– Sihyn rakennuslupa on jätetty kaupungille sisään ja se on nyt käsittelyssä seuraavien kuukausien ajan. Myös lupapiirustukset on laadittu. Työpiirustusten vaihe käynnistyy keväällä, Kivistö totesi.

Piirustukset antavat Kivistön mukaan valmiudet sihyn tilojen pohja- ja runkorakenteiden rakentamiseen ensi kesälle.

– On tärkeää, että tekniikka on sovitettu siinä vaiheessa valmiiksi piirustuksiin. Kokonaisuudessaan suunnittelusopimuksen arvo on 2,3 miljoonaa euroa. Kaikki voidaan kuitenkin vielä keskeyttää tässä vaiheessa, jos alkuperäisen suunnitelman toteuttaminen estyy. Olemme ostaneet suunnitelmien immateriaalioikeudet, joten kaikki paperit siirtyvät meidän omistukseemme, Kivistö kertasi.

Parviainen loi maanantaina valtuutetuille katsauksen sihyyn liittyvien valitusten tilaan. Kaupunginhallitus käsitteli valituksia elokuun kokouksessaan.

– Nyt Turun hallinto-oikeus pyytää vastaselityksiä valittajilta. Hallinto-oikeuden päätöksiä voi tulla aikaisintaan talvella. Asemakaavaan liittyvät valitukset menevät todennäköisesti kevääseen, Parviainen totesi.

Ensi viikon torstaina kello 17.30 järjestetään Pohjoistullikadun Demotilassa kaupunkilaisinfo, jonka teemoina ovat sihyn energiaratkaisut sekä elinkaarirakentaminen.

Illan aikana voi tavata hankkeen arkkitehtejä sekä kuulla rakennusyhtiö SRV:n edustajan puheenvuoron.