Uimahallin syksy täynnä toimintaa

0
Uimahallin syksyn ohjelmaa ovat suunnitelleet liikunnanohjaaja Johanna Laimaa (vas.), nuoriso- ja liikuntapalveluiden palvelusihteeri Outi Soininen sekä uimahallin kahviotyöntekijä Jasmin Ropponen (oik.).

Uudenkaupungin uimahallin syyskausi on käynnistynyt ja luvassa on jälleen erilaisia uintikampanjoita sekä toiminnallisia torstaita. Lapsia kannustetaan vedessä viihtymiseen ja uinnin opetteluun monin tavoin. Koronan uhka näkyy kuitenkin toistaiseksi myös uimahallin kävijämäärissä.

– Uimahallissa on nyt ollut kauniiden syyssäiden ja koronan uhan takia hieman tavallista vähemmän uimareita, mutta jumppareiden ja uimareiden määrä lisääntyy vähitellen, kun ihmiset malttavat siirtyä ulkohommista sisätiloihin, Uimahallin kahviotyöntekijänä tilannetta tarkkaileva Jasmin Ropponen kertoo.

Uimahallissa saa jälleen koronarajoitusten jälkeen käyttää uimaleluja lasten altaan reunalla. Nyt reunalle on tuotu kaksi koria, joista toinen sisältää käytettävät lelut ja toiseen voi palauttaa käytetyt lelut uimavalvojan puhdistettavaksi. Myös lapsille ja nuorille suunnatut toiminnalliset iltapäivät käynnistyvät jälleen.

Uimahallin liikunnanohjaaja Johanna Laimaa kertoo, että silloin syvässä neljän metrin altaassa voi leikkiä ja uida muutenkin. Käyttöönsä saa halutessaan esimerkiksi uimapatjan, traktorin sisärenkaan, sukelluskellon tai merenneitopuvun.

– Altaan keskellä saa tehdä luvan kanssa vähän sellaisia luvattomiakin juttuja, kuten nousta seisomaan patjoille tai kisata kukkulan kuninkuudesta. Myös vesikoris tai vesilentopallo ovat mahdollisia, mikäli tilaa on tarpeeksi, Laimaa lisää.

Uima-altaan reunalle on tuotu myös tehtäviä, jotka kannustavat lapsia sukeltamisen opetteluun. Sukeltamista voi opetella esimerkiksi sukellusporttien ja -rinkuloiden avulla tai tiskiharjoja ja aarrearkkuja sukeltamalla.

– Kaikenlainen veteen totuttelu on eduksi lapsella. Leikin varjolla päästään kohti uimataitoa, Laimaa kannustaa.

Liikuntapalveluissa on koostettu turvallista uimista ja kivaa vesitekemistä opastavia videoita. Videoita voi katsoa lapsen kanssa kotona tai uimahallilla ja ne on tehty yhteistyössä Vesisankareiden ja uimahallin väen kanssa.

Tavoitteelliseen uimiseen kannustetaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton matkauintipinsseillä. Niitä voi suorittaa uimahallilla torstai- ja perjantai-iltaisin. Matkauintipinssin saa jo 25 metrin uinnista, mutta onpa joku uinut kauden aikana jopa 500 kilometriäkin.

Ui elämäsi kuntoon -kampanja alkaa torstaina lokakuun ensimmäinen päivä ja jatkuu kuun loppuun asti. Kampanjassa on kilpasarjat, omat sarjansa miehille ja naisille sekä vesijuoksu- ja vesijumppasarja ja senioreiden sarjat.