Valmet Automotivelta ensimmäinen kestävän kehityksen raportti

0
Valmet Automotiven tavoitteena on hiilineutraali Uudenkaupungin tehdas jo kuluvan vuoden aikana.

Valmet Automotive julkaisi tiistaina konsernin ensimmäisen kestävän kehityksen raportin. Yritys pyrkii autoteollisuuden kestävän kehityksen edelläkävijöiden joukkoon, ja esittelee raportissaan kattavasti kestävän kehityksen pääteemansa, strategiset painopisteet ja tavoitteet sekä vuoden 2019 kohokohdat. Raportti julkaistaan jatkossa vuosittain.

– Kestävän kehityksen merkitys kasvaa autoteollisuudessa jatkuvasti. Se on olennainen osa toimialan arvoketjua ja on ollut jo pitkään vaatimus asiakassuhteiden luomiselle, Valmet Automotiven tiedotteessa todetaan.

Valmet Automotive on nyt ensimmäisen kerran koonnut kestävän kehityksen toimintansa julkiseksi raportiksi, johon voi tutustua yrityksen verkkosivuilla.

Raportti esittää, miten kestävä kehitys on keskeinen osa Valmet Automotiven strategista ja operatiivista suunnittelua sekä toimintaa, ja samalla kiinteä osa yrityskulttuuria. Valmet Automotivelle kestävä kehitys on ohjausjärjestelmä, joka kattaa konsernin kaikki toiminnot, liiketoimintalinjat ja organisaatiotasot.

Kestävä kehitys on jaettu kolmeen osa-alueeseen: yrityksen johtaminen ja hyvä hallintotapa, sosiaalinen vastuu sekä ympäristövastuu. Näihin osa-alueisiin sisältyvät muun muassa liiketoiminnan kannattavuus, yhteistyö sidosryhmien kanssa, työturvallisuus ja -tyytyväisyys, tasa-arvo, energiatehokkuus ja ympäristön huomioiminen kaikessa toiminnassa.

– Yksi Valmet Automotiven kestävän kehityksen tavoitteista on Uudenkaupungin autotehtaan hiilineutraalius vuoden 2021 loppuun mennessä ja koko konsernin vuoden 2024 aikana. Autotehtaan CO2-päästöjä on vähennetty vuoden aikana 70 prosentilla, ja lisäksi vuonna 2019 otettiin käyttöön eettinen toimintaohjeisto kumppaniyrityksille, joka edellyttää toimittajiemme sitoutumista yhteisiin kestävän kehityksen periaatteisiin, tiedotteessa kerrotaan.

– Valmet Automotiven kestävän kehityksen raportti on rehellinen ja kattava esitys tämänhetkisestä tilanteestamme. Olemme asettaneet toiminnallemme erittäin kunnianhimoiset tavoitteet ja olemme täysin sitoutuneet vuoteen 2027 yltävään kestävän kehityksen strategiaamme, Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald kertoo.

Raportti kattaa Valmet Automotive -konsernin toimipaikat Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Esitetty materiaali perustuu vuoden 2019 tilanteeseen, ja trendikehitys esitetään vuodesta 2017.