Yara investoi Uudenkaupungin tehtaaseen 28 miljoonaa euroa

0
Yara Suomen Uudenkaupungin tehdas sijaitsee Hangonsaaressa.

Yara investoi Uudenkaupungin toimipaikan uuteen raaka-ainevarastoon. Investoinnin arvo on reilu 28 miljoonaa euroa. Varsinainen rakentaminen alkaa ensi vuonna ja varasto otetaan käyttöön kesällä 2022.

Uusi rakennus on kooltaan 100 metriä kertaa 75 metriä ja se korvaa vuonna 1965 käyttöönotetun varastorakennuksen.

Työt käynnistyvät vielä kuluvan syksyn aikana vanhojen rakennusten purku- sekä maanrakennustöillä. Rakennustöiden yhteydessä uusitaan myös satamasta tulevat kuljettimet sekä varastosta lannoitetehtaalle menevät kuljettimet yhteensä noin kilometrin matkalta. Urakoitsijoiden kilpailutus on käynnistynyt.

– Uudenkaupungin tehtaiden kapasiteettia on kasvatettu merkittävästi viimeisten vuosien aikana ja uusi suurempi varastorakennus on toiminnan jatkumisen edellytys. Investointi on vahva osoitus siitä, että Uudenkaupungin toimipaikalla on myös tulevaisuudessa tärkeä rooli Yaran strategian toteuttamisessa, Yaran Uudenkaupungin tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää toteaa.

Yara on vuosina 2008–2019 investoinut Suomeen yli miljardi euroa, josta Uuteenkaupunkiin 255 miljoonaa euroa. Investointien tavoitteena on parantaa turvallisuutta, tuottavuutta ja luotettavuutta. Merkittävimpiä viimeisiä investointeja ovat muun muassa Uudenkaupungin lannoitetehtaan laajennus.

Tänä vuonna investointien kokonaissumma Uudessakaupungissa on noin 16 miljoonaa euroa. Suurimmat investoinnit ovat nyt alkava raaka-ainevarasto, materiaaliosaston uudet konttori- ja sosiaalitilat sekä lannoitetehtaan kiertovesialtaiden parannustyöt.