Autotehtaalle tarvitaan 400 uutta autonrakentajaa

1
Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalle tarvitaan ripeällä aikataululla uusia työntekijöitä.

Valmet Automotive aloittaa tänään 400 uuden autonrakentajan rekrytoinnin. Kaikki hakuun tulevat työpaikat ovat toistaiseksi voimassaolevia.

– Olemme neuvotelleet ensi vuodesta asiakkaamme Daimlerin kanssa ja tilanne on se, että meidän tilauskantamme vahvistuu entisestään ja tuotantovolyymit nousevat selvästi, kuvaili suurrekrytoinnin taustoja Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

– Tämä tarkoittaa, että autojen valmistus luonnollisesti jatkuu kolmessa vuorossa, mutta tarvitsemme siis myös satoja uusia tekijöitä, lisäsi Salo.

Tuotantomäärien näin merkittävä kasvu kertoo Salon mukaan sekä asiakkaan tyytyväisyydestä että markkinoiden imusta. Uudessakaupungissa valmistettaville henkilöautoille on kysyntää.

400 uuden autonrakentajan löytymisellä on kuitenkin palava kiire, sillä uusien työntekijöiden valinnat pitää olla valmiit tammikuun alussa ja kaikkien valittujen työhön perehdytettyinä tammikuun loppuun mennessä.

– Käytännössä meillä on siis 7 viikkoa aikaa rekrytoida Uuteenkaupunkiin 400 uutta työntekijää. Aikataulu on todella tiukka, mutta olemme ennenkin onnistuneet lähes mahdottomilta vaikuttaneissa haasteissa, muistutti Salo.

Oman haasteensa rekrytointeihin tuo maassa yhä jatkuva koronaepidemia.

– Normaalitilanteessa pakkaisimme henkilöstöosaston ja työntekijöiden edustajat bussiin ja lähtisimme levittämään tätä ilosanomaa ympäri Suomea. Koronan takia tämä vaihtoehto on poissuljettu, joten meidän on löydettävä muita tapoja tavoittaa potentiaaliset hakijat. Mutta emmeköhän me tähänkin taas keksi jotain uutta, Salo arveli.

Luonnollisesti Valmet Automotive tekee tiivistä yhteistyötä työvoimaviranomaisten kanssa. Mahdollisesti luvassa on täsmäiskuja paikkakunnille, joissa ollaan ajamassa alas isoa teollisuuslaitosta.

– Naantali on varmasti meitä kiinnostava suunta, kuten luonnollisesti aina Uusikaupunki ja kaikki sen lähiseudut ja kaupungit. Rekrytointeja helpottaa huomattavasti se, että vapaita vuokra-asuntoja on nyt tarjolla sekä autotehtaan kotikaupungissa että naapurikaupungeissa, lisäsi henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Samalla Salo alleviivaisi sitä, että nyt jos koskaan maamme ainoa henkilöautotehdas tarvitsee kaikkien suomalaisten apua.

– Tämä on valtavan positiivinen uutinen koko maalle. Tässä maailmantilanteessa Valmet Automotive pystyy sekä työllistämään koko nykyisen henkilöstönsä että myös palkkaamaan satoja uusia vakituisia työntekijöitä.

Autotehdas kouluttaa kaikki uudet työntekijänsä itse, joten hakijan aiemmalla työkokemuksella ja koulutuksella ei ole suurta merkitystä. Tärkeintä on oikea asenne työhön.

– Toivon, että kaikki nyt kannustaisivat työtä vailla olevia läheisiään ja ystäviään miettimään vakavasti työtä autotehtaalla. Valitettavan monen kohdalla koronakriisi on jo vienyt työpaikan tai ainakin sen uhka on hyvin todellinen. Mikäli omalla alalla työnäkymät ovat synkät, niin me tarjoamme mutkattoman ja nopean tavan vaihtaa alaa ja päästä takaisin työnsyrjään kiinni, totesi Salo.

Syksyn aikana Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalle on jo rekrytoitu noin 150 uutta autonrakentajaa. Osa on tullut lomautusten aikana työpaikkaa vaihtaneiden tai opiskelemaan lähteneiden tilalle, mutta valtaosa työpaikoista on kokonaan uusia. Syksyn aikana palkatun henkilöstön työsopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Lisäksi tehtaalle on haettu henkilöitä, esimerkiksi insinöörejä kymmeniin erilaisiin asiantuntijatehtäviin.

– Tämäkin kertoo siitä, että autoteollisuudessa käänteet ovat nopeita ja että Valmet Automotivella on erittäin valoisa tulevaisuus, korosti henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.