Kaupunki suosittelee kasvomaskien käyttöä hyvinvointipalveluissa

0
Uudenkaupungin hyvinvointipalvelun asiakkaille suositellaan maskien käyttöä.

Uudenkaupungin kaupungin hyvinvointipalveluja käyttäville kuntalaisille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Suositus on linjassa Varsinais-Suomen alueellisen, koronaa ehkäisevän työryhmän linjausten kanssa. Koska koronaepidemia on nyt kiihtymisvaiheessa suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suosituksella pyritään ehkäisemään koronan leviämistä.

Toistaiseksi kaupungin kaikki hyvinvointipalvelut toimivat suunnitelmien mukaisesti. Myös tulossa oleviin konsertteihin tai muihin tapahtumiin ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa peruutuksia.

Liikuntapalveluiden kaikissa yleisissä tiloissa sekä pukeutumistiloissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. Ryhmissä ja asiakaspalvelutilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää, henkilökunta käyttää aina maskia ja myös asiakkaita suositellaan käyttämään. Henkilökunnan tapaamisista tulee sopia etukäteen.

Nuorisopalveluissa on henkilökunta ottanut kasvomaskit käyttöön tällä viikolla ja myös nuorisotalojen kävijöille sekä nuorisopalveluiden yksilöasiakkaille suositellaan maskeja.
Työntekijät ovat etätöissä soveltuvin osin ja myös tästä syystä tapaamiset työntekijöiden kanssa on hyvä sopia ennakkoon. Nuorisovaltuusto toimii annettujen kokoontumisohjeiden mukaisesti.

Kulttuuripalveluiden järjestämiin konsertteihin tai tapahtumiin ei siis ole tämänhetkisen tiedon mukaan luvassa peruutuksia. Tilaisuudet järjestetään vallitsevien määräysten mukaan ja tilaisuuksissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallin taidenäyttely on auki normaalien aukioloaikojen mukaan, jolloin myös kulttuuripalveluiden toimistosta voi hankkia pääsylippuja eri tapahtumiin.

Uudenkaupungin pääkirjasto Rauhankadulla ja Kalannin kirjasto ovat auki normaalien aukiolojen mukaisesti. Myös kirjastoauto kiertää aikataulun mukaan. Henkilökuntaa on ohjeistettu käyttämään maskeja.  Kirjastojen asiakkaiden toivotaan huomioivan turvavälit ja heille myös suositellaan maskin sekä sisääntulon yhteydessä olevan käsidesin käyttöä.

Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalo on avoinna normaalin aukiolon mukaisesti, mutta asiakkaiden toivotaan käyttävän vierailulla kasvomaskia ja sisäänkäynnin yhteydessä olevaa käsidesiä. Museon arkisto- ja tietopalveluasiakkaita ohjeistetaan ottamaan yhteyttä sähköisesti.

Mikäli tämä ei onnistu, museon henkilökunta toivoo ajanvarausta toimistoasioinnille. Myös toimistossa vierailevien asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia.