Korihaiden valmentaja Jarno Nikula luottavaisin mielin Korisliigaan

0
Harvinainen kova Jarno Nikulasta (oik.), joka ei yleensä suostu valokuvissa hymyilemään. Päävalmentajan vieressä kapteeni Miikka Marttinen. Kuva: Asko Tanhuanpää

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula sanoo haastattelun aluksi kaunistelematta, että joukkuebudjetissa voisi olla enemmänkin pelivaraa. Jos sitä olisi, ottaisi Nikula joukkueeseensa kokeneemman kotimaisen maajoukkuetason pelaajan. Mutta, kun rahaa ei ole, on mentävä realiteetit ymmärtäen.

– Pelaajia on vaihtunut aika paljon sitten viime kauden, vähän liikaakin. Runko on muutenkin aika pieni, 11 miestä, Nikula ynnää.

– Toisaalta nuoret ovat vuotta vanhempia ja heittovoimaakin löytyy, hän miettii.

Nikulaa voi jo nimittää kokeneeksi valmentajaksi, mutta sellainenkin voi kokea vielä jotain uutta. Nikulan tapauksessa uutta on joukkueen kova asenne.

– Tällaista ryhmää ei ole minulla ennen ollut. Mukana ei ole yhtään makaroonia, vaan treeneissä tehdään töitä niin kuin ammattilaisenkin kuuluukin tehdä, kiittää Nikula.

– Koossa on niin nuorta nälkää kuin kovaa kokemustakin, siitä on hyvä lähteä rakentamaan. Ja rakentamista riittääkin joka osa-alueella. Yksilötaidot eivät välttämättä ole sitä, mitä jollain muulla, mistä syystä meidän on löydettävä oma tapamme pelaa. Esimerkiksi puolustuksessa on panostettava koko joukkueen tekemiseen.

– Tavoitteena alkavalla kaudella on olla parempi, mitä budjetti näyttää, Nikula ilmoittaa.

Tavoitteen saavuttamista ajatellen on ollut Jarno Nikulan mukaan tärkeä asia, että joukkue on sittenkin päässyt aamuharjoituksiin Pohitulliin. Iso auttava käsi kaupungin ylpeydelle tuli Mr. Korihaiksikin kutsutulta valtuuston varapuheenjohtaja Heikki Walalta .

Korihaiden kapteeniksi päävalmentaja on valinnut Miikka Marttisen , joka hoiti samaa tehtävää myös viime kaudella. Toinen kapteeni on Trey Zeigler . Molemmilla miehillä on ikää mittarissa 28 vuotta.

Kolmatta kautta Korihaissa pelaavalle Marttiselle, 197-senttiselle laiturille, kapteenius on kunniatehtävä. Sitä hän on tehnyt aiemmin niin kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön A-junioreissa kuin Jyväskylän ykkösdivisioonajoukkueessakin.

– Kapteenin täytyy olla tyyppi, jolle joukkueen on helppo puhua, hänen vaatimustasonsa on oltava korkealla. Ja sitä samaa pitää odottaa myös valmentajalta, tietää Marttinen.

Korihaiden joukkuetta Marttinen luonnehtii nuoreksi ja innokkaaksi. Erityisen hyvänä asiana hän pitää sitä, että viime kaudellakin Uudessakaupungissa pelannut Trey Zegler palasi takaisin Uuteenkaupunkiin.

– Viime kauteen verrattuna tuntuu siltä, että joukkueen taustoimintakin on mennyt taas eteenpäin. Hyvää on tietysti myös se, että saamme harjoitella saman tutun valmentajan alaisuudessa, Marttinen näkee.

– Joukkueelle on annettava iso kiitos siitä, ettei kukaan ajele puolivaloilla vain omiin yksilötaitoihinsa luottaen. Nyt mennään yhdessä joukkueena, ollaan samalla sivulla, hän sanoo.

– Meidän vahvimpia puoliamme sarjassa tulevat olemaan yhteisen tekemisen ja yrittämisen lisäksi saumaton joukkuepeli, sataprosenttinen peli-isku ja oikeanlainen aggressiivisuus, Miikka Marttinen tiivistää.

Korihaiden sarja alkaa 14.10. vierasottelulla Lapuan Kobria vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa joukkue pelaa Pohitullissa lauantaina 17.10. kello 17.00 vastustajanaan KTP Kotkasta.

Asko Tanhuanpää

Korihait valmiina Korisliigaan. Kuvasta puuttuu ainoastaan Jaakko Lahti. Kuva: Asko Tanhuanpää