Mikko Jalonen palaa keskiviikkona liigakentille

0
Mikko Jalonen palaa liigakentille noin 3,5 vuoden tauon jälkeen.

Korihaiden pelinteko-ongelmat Trevor Blondinin loukkaannuttua ovat olleet näkyvästi esillä. Seurassa reagoitiin tilanteeseen ja huomenna Pohitullissa nähdään erittäin tuttu ja myös mieluisa näky tahtipuikkoa heiluttelemassa.

Mikko Jalonen päätti pitkän uransa liigatasolla keväällä 2017. Miestä yritettiin useasti puhua takaisin kentille, mutta Jalonen on tähän asti tyytynyt vinguttamaan korisukkaa vain alasarjoissa. Yli 400 liigapelin takamies ei tällä kertaa kieltäytynyt Jarno Nikulan pyynnöstä ja näin kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen Jalonen pukee liigapaidan ylleen.

– Perjantaina olin ensimmäisen kerran harjoituksissa ja sen perusteella uskon pysyväni vauhdissa mukana. Tempo oli pelinomaisissa drilleissä sen verran kova, että hengästytti kunnolla. Kyllä siihen sitten tottui, Jalonen kertasi ensikosketusta Korihaiden nykyryhmään.

Forssan kasvatti Jalonen sai uran viimeisinä vuosina tottua, että miehellä oli ylimitoitetun suuri rooli. Nyt tätä pelkoa ei pitäisi olla.

– En ajatellut sitä normaalia 35 minuuttia olla kentällä. Jalkoihin en aio jäädä, mutta ei sateentekijääkään kannata nyt odottaa, Jalonen toppuutteli.

Blondinin alaraajavammaa pelättiin aluksi pahemmaks kuin mitä tämän hetkiset tiedot viestittävät. Näin ollen tuuraajaa ei tarvittaisi pitkään. Jalonen on näillä näkymin mukana vain huomenna Pyrintöä vastaan sekä toisessa kotimatsissa lauantaina Vilpas-pelissä. Lopulliset päätökset tehdään myöhemmin.

Ensitreenit pistivät konkarin huohottamaan, mutta keskenkuntoisuutta ei tarvitse murehtia. Jalonen on takonut hirmutehoja kakkosdivarissa viimeiset pari vuotta ja mies näyttää ulkoisesti urheilijalta edelleen 38-vuotiaana.

– Mä olen aina tykännyt treenaamisesta, mies totesi.

Jalosen kokemusta hyödynnettiin jo avausharjoituksissa ja mies jakaa näkemyksiään myös viikon aikana. Valmennusta auttavia mielipiteitä tarvitaankin, kun huomenna Poharilla on vastassa Tampereen Pyrintö. Jalonen on nähnyt yhden Pyrinnön pelin tällä kaudella.

– He pelaavat usein sellaista miehen ja paikkapuolustuksen sekoitusta ja herkästi lähtee kolmen pisteen heittoja. Heittovoimainen ja urheilullinen joukkue, Jalonen tiivisti.

Pyrinnön listalta löytyy myös nolla, mutta eri kohdasta kuin Korihailta. Tamperelaiset eivät ole kolmessa pelissä häviäjän roolissa vielä olleet. Ja kello 18.30 pistetään homma liikkeelle.

Juha Laine