Myös Tyksin asiakkaiden tietoja tietomurron kohteena

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina, että psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrossa on voinut levitä myös Tyksin asiakkaiden tietoja. Käytännössä tietomurron kohteeksi on voinut joutua 49 Tyksin asiakasta.

Tietomurron ja kiristyksen kohteeksi alkuviikosta joutunut yksityinen psykoterapiakeskus Vastaamo on tuottanut myös Tyksin psykiatrialle psykoterapiapalveluita.

Ennen vuoden 2018 loppua on Turun yliopistollisesta keskussairaalasta myönnetty maksusitoumuksia Vastaamon tuottamiin palveluihin 49 asiakkaalle.

Sairaanhoitopiiri lähettää vielä tänään perjantaina kaikille niille asiakkaille henkilökohtaisen ilmoituksen mahdollisesta tietosuojan rikkomisesta.

Tietomurrosta on tehty rikosilmoitus ja lisäksi sairaanhoitopiiri on tehnyt asiasta ilmoituksen tietosuojavaltuutetuille.

– Potilaidemme yksityisyys ja henkilötietojen suojaaminen ovat toimintamme ehdoton lähtökohta. Olemme osaltamme erittäin huolestuneita ja pahoillamme, että tällainen henkilötietoihin kohdistunut rikos on voinut tapahtua, psykiatrian toimialajohtaja, psykiatrian erikoislääkäri Jesper Ekelund toteaa.