Taukoa koulu- ja korona-arkeen

0

Koulujen syyslomaa vietetään tänä vuonna erilaisissa tunnelmissa kuin koskaan aikaisemmin. Keväällä alkanut korona-aika leimasi osittain kesää, mutta vielä vahvemmin syksyä. Varsinais-Suomessa on siirrytty pandemian kiihtymisvaiheeseen.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Kouluissa maskien käyttöä ehdittiin ennen ensi viikolla vietettävää syyslomaa harjoitella parin päivän ajan. Toivottavasti tartunnat pysyvät Uudessakaupungissa jatkossakin kurissa, eikä etäopetukseen tarvitse palata.

Ohjeiden ja suositusten noudattaminen on tärkeää, jotta tautiryppäitä ei muodostu. Koronaa ei voi ohittaa eikä siitä voi ottaa lomaa, mutta sen voi myös hetkeksi unohtaa, jos uutiset alkavat ahdistaa.

Syysloman tarkoitus on kerätä voimia loppuvuoden arkisiin aherruksiin. Tänä vuonna se vietetään kotikaupungissa tai lähimatkaillen, mikä ei ole huono vaihtoehto.

Perheen yhteistä aikaa voi viettää vaikka kaupunkikävelyllä 1800-luvulla eläneen piikatytön seurassa. UkiAR-mobiilisovellus vie matkalle Kaupunginlahdelle ja keskustaan sekä kaupungin historiaan ja mielenkiintoisiin tarinoihin.

Ulkona voi viettää aikaa myös frisbeegolfin parissa. Hienoja ratoja löytyy Vakka-Suomesta useampia.

Korona pysäytti perheiden arkirumban keväällä, kun harrastuksiin tuli taukoa. Alkuhämmennyksen jälkeen moni löysi muuttuneesta arjesta myös hyvä puolia, kun iltaisin oli aikaa löhöillä yhdessä sohvalla, puhella, kokkailla ja katsoa sarjoja ja elokuvia.

Samat asiat viihdyttävät myös nyt syyslomalla, eikä hyvään oloon aina tarvita muuta kuin turvallista yhdessäoloa. Aikaa puuhailla itselle virkistäviä asioita yksin tai yhdessä ystävien ja perheen kanssa.