Valmet Automotive myy suunnittelupalveluiden liiketoimintalinjansa Saksassa

0
Valmet Automotiven tavoitteena on hiilineutraali Uudenkaupungin tehdas jo kuluvan vuoden aikana.

Valmet Automotive keskittää toimintaansa yhä selkeämmin ajoneuvojen sähköistymiseen, ja on viime maanantaina allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa Mutares SE & Co. KGaA:lle.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja kaupan arvioidaan tulevan voimaan marraskuussa.

– Valmet Automotive keskittyy strategisesti tärkeimpiin toimintoihinsa, jotka liittyvät liikenteen sähköistymiseen. Autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin liittyvät toimintomme siirtyvät kaupan myötä omistajalle, jonka ydinliiketoimintaa ne vahvistavat, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Autoteollisuuden muutosten myötä Valmet Automotiven liiketoiminnan vahvimmat näkymät ovat nyt akkujärjestelmissä, aktiivisissa kinemaattisissa järjestelmissä sekä ajoneuvojen sopimusvalmistuksessa. Suunnittelupalveluiden liiketoiminnan myynti mahdollistaa investointien ja resurssien tehokkaamman kohdentamisen näille kasvualueille.

Myytävän liiketoimintalinjan toimipaikat sijaitsevat Saksassa. Liiketoimintalinjalla on ollut merkittävä rooli yrityksen akkuliiketoiminnan kasvulle, sillä se on tukenut akkuteknologian ja akkujen testauspalvelujen kehitystyötä, jotka ovat siirtyneet osaksi akkujärjestelmät -liiketoimintalinjan palveluntarjontaa.

Suunnittelupalveluiden liiketoimintalinjan myynti vaikuttaa noin 600 työntekijään Bad Friedrichshallin, Helmstad-Bargenin, Ingolstadtin, Münchenin ja Wolfsburgin toimipaikoissa Saksassa sekä Antasin toimipaikassa Espanjassa.

Kaupan myötä Valmet Automotive luopuu autoteollisuudelle yleisiä suunnittelupalveluja tarjoavasta liiketoimintalinjastaan, mutta ydinliiketoimintalinjoja tukeva suunnitteluosaaminen pysyy keskeisenä osana Valmet Automotiven ajoneuvojen valmistuspalveluja, katto- ja kinematiikkajärjestelmiä sekä akkujärjestelmiä.