Vastaamon tietomurron uhreiksi joutuneille tarjolla tukea

0
Myös Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa keskusteluapua Vastaamon tietomurron kohteeksi joutuneille.

Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron uhreille on tarjolla tukea myös Uudessakaupungissa. Uudenkaupungin kaupungin tarjoama psykososiaalinen tuki annetaan Aikuisten vastaanotto Arvon kautta. Sinne voi ottaa yhteyttä arkisin kello 9–15, puh. 040 663 7001.

Kaupungin mielenterveys- ja päihdeyksikkö palvelee arkisin klo 8–15.15. Numerossa 044 700 2333 toimii takaisinsoittojärjestelmä ja asiaan palataan vielä saman päivän aikana.

Uudenkaupungin kaupunki tiedotti tiistaina, että kaupungin tietojärjestelmiä suojataan tietomurron ehkäisemiseksi monin eri tavoin. Käytössä on virustorjuntaohjelmisto ja palomuuri. Kaupungin käytössä olevaa verkkoa, työasemia ja palvelimia seurataan aktiivisesti tietoturvapoikkeamien varalta.

Lisäksi järjestelmiin tehdään pistokokeita, joilla selvitetään mahdollisia tietoturva- ja tietosuojarikkomuksia. Kaikista epäilyttävistä tilanteista ilmoitetaan Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselle sekä tarvittaessa myös tietosuojavaltuutetulle ja poliisille.

Tällä hetkellä tilanne Uudenkaupungin kaupungin tietojärjestelmissä on rauhallinen, ja mitään viitteitä poikkeavasta tietoliikenteestä ei ole.