Kiitokselle on aina tilaa

0

Uudenkaupungin nuorisovaltuusto on jo vuodesta 2006 lähtien antanut naakkapatsaan kiitokseksi henkilölle, yritykselle, järjestölle tai muulle taholle joka on omalla toiminnallaan edistänyt nuorten asioita kaupungissa. Kiertopalkinnoksi tarkoitetun patsaan ensimmäinen saaja oli nykyisin kaupungin kulttuuripalveluista vastaava Petri Hatakka. Tänä vuonna naakkapatsaan sai kesällä virastaan eronnut hyvinvointijohtaja Asta Engström. Valinnassaan nuorisovaltuusto oli täysin yksimielinen.

Alunperin Uudenkaupungin nuorisovaltuusto sai naakkapatsaan vuonna 2005. Patsaan lahjoitti nuorisovaltuustolle Varsinais-Suomen liitto palkinnoksi menestymisestä nuorten visiokilpailussa. Yleensä tämän tyyppisten palkintojen kohtalona on jäädä kaappiin pölyyntymään, mutta kaupungissa tuolloin vaikuttanut nuorisovaltuusto päätti toimia toisin. He laittoivat naakkapatsaan kiertämään kiitokseksi nuorten asioiden huomioimisesta. Patsas on siis risteillyt ympäri kaupunkia jo 14 vuoden ajan. Välillä ehdokkaita naakkapatsaan saajaksi on ollut useitakin, välillä on selkeästi yksi ehdokas noussut muiden edelle.

Kiittäminen on meille suomalaisille usein vähän vaikeaa. Pääsääntöisesti hyvin tehty työ huomataan, mutta silti kiitos jää sanomatta.

Olemme myös usein huonoja ottamaan kiitosta vastaan. Helposti vähätellään omaa osaamista tai omaa osuutta lopputuloksessa.

Onkin hienoa, että kaupungin nuorisovaltuusto on ottanut kiittämisestä vuotuisen tavan. Näin huomioidaan ja arvostetaan toisen tekemisiä. Kiertopalkinto ei tuo saajalleen taloudellista hyvää, vaan se on yksinkertainen kiitos ja arvokas juuri siksi.

Kiitokselle on aina tilaa. Kiitos tuo myös hyvän mielen niin kiitoksen kohteelle kuin kiitoksen antajalle.