Kymmenet paikallislehdet vapaasti luettavissa

0

Kymmenet paikallislehdet avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi tulevaksi viikonlopuksi. Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 12.–15.11. esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

”Sanomalehtien Liiton muuttuessa tällä viikolla Uutismedian liitoksi haluamme muistuttaa, että paikallislehdet ovat merkittävä osa suomalaista uutismediaa”, Sanomalehtien Liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

”Suomen yli 130 paikallislehdellä on keskeinen rooli suomalaisen demokratian ja sanavapauden ylläpitämisessä. Paikallislehdet tekevät tärkeää työtä niin kuntalaisten tiedonsaannin turvaamisessa kuin kuntien päätöksenteon arvioinnissa.”

Pureudu paikallisiin -kampanja kannustaa suomalaisia tutustumaan lehtiin ja elämään eri puolilla maata.

”Toivottavasti moni myös intoutuu tilaamaan itselleen laadukasta ja vastuullista paikallisjournalismia. Meistä jokainen tarvitsee paikallislehtiä ja paikallislehdet tarvitsevat meistä jokaista”, Hannikainen muistuttaa.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Sanomalehtien Liiton (12.11. alkaen Uutismedian liitto) verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/pureudu-paikallisiin-2020.