Matkustamista Uudellemaalle vältettävä, urheilutapahtumiin ei yli maakuntarajojen

0

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä kiristi torstaina alkuviikosta antamiaan suosituksia. Riski koronapandemian kiihtymisestä on suuri, joten työryhmä suosittelee, että tarpeetonta matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle tulee välttää. Suositus tuli voimaan heti.

– Riski koronapandemian kiihtymisestä myös Varsinais-Suomessa on suuri, siksi tiukennamme suosituksia nyt viipymättä, jotta epidemia ei lehahtaisi entistä pahemmaksi. Pandemiaryhmämme keskusteli siitä, miten voimme parhaiten tukea ihmisiä jaksamaan jo kuukausia jatkuneessa poikkeuksellisessa tilanteessa, kertoo pandemiaryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Lisäksi koronapandemiaryhmä totesi, että urheilu- ja liikuntatapahtumia, joihin tulee osallistujia muista maakunnista, ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa, eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.

– Urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa on niiden luonteen vuoksi riski tartunnoille ja massa-altistuksille. Kun suuri määrä urheilijoita ja yleisöä kokoontuu eri puolilta maata samaan tapahtumaan, on joukkoaltistuksen riski huomattava. Tästä syystä katsoimme tarpeelliseksi toimia ministeriön suosituksen mukaisesti, kertoo Pietilä.

Työryhmä korostaa, että kaikissa tilanteissa tulee huolehtia hyvin tarkasti turvaväleistä ja maskin käytöstä sekä hakeutua hyvin herkästi testiin. Jos voimassa olevia suosituksia ei nyt oteta vakavasti, joudutaan tiukempiin rajoituksiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö suositti 24. marraskuuta, että ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen keskeytetään tilapäisesti kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena.