Novidan kädentaidot jatkavat lähiopetuksessa

0
Novidassa ei voi jatkossa olla saman päivän aikana sekä etäopetusta että lähiopetusta, Uudenkaupungin toimipaikan apulaisrehtori Juha Jokinen summaa.

Toisen asteen ammatillisiin oppilaitoksiin suositellaan etäopetusta kahden viikon ajaksi. Näin päätti tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä. Etäopetukseen olisi suositeltavaa siirtyä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ensi maanantaista alkaen.

Päätökset oppilaitosten käytännöistä tehdään paikallisesti epidemiologisen tilanteen mukaan. Suositus etäopetuksesta ei koske tässä vaiheessa lukioita.

– Alamme nähdä etäopetuksen vaikutuksia koronan leviämiseen noin kahden viikon kuluttua voimaantulosta. On tärkeää huomioida riittävä väljyys kaikkien oppilaitosten opetustilanteissa, joita ei voida toteuttaa virtuaaliympäristössä. Maskia käyttämällä voidaan vähentää altistuksia opetuksessa ammatillisissa oppilaitoksissa, lukioissa ja kaikissa julkisissa tiloissa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä toteaa.

Koronapandemia on kiihtynyt alueella nopeasti. Tällä hetkellä koronavirus leviää varsinkin omasta perhepiiristä sekä toisen asteen oppilaitoksista. Näistä on seurannut jatkotartuntoja muun muassa kouluihin.

Toisen asteen oppilaitoksiin on lokakuun kahden viimeisen viikon ajalta liitetty ainakin 13 koronatartuntaa. Lisäksi vaihto-opiskelijoiden joukkoaltistumisessa on todettu 16 tartuntaa.

Ammattiopisto Novidassa päädyttiin keskiviikkona siihen, että teoriaopetus ja luokkaopetus siirretään etäopetukseen siinä laajuudessa kuin se on mahdollista.

– Lähiopetusta voidaan jatkaa kädentaitojen työsali- tai laboratoriotiloissa. Myös näytöt, kielikokeet tai tasokokeet voidaan järjestää lähiopetuksena, mutta turvavälit huomioiden. Saman päivän aikana ei voi olla sekä etäopetusta että lähiopetusta, Uudenkaupungin toimipaikan apulaisrehtori Juha Jokinen summaa.

Opiskelijoille suositellaan maskien käyttöä ja lähtökohtana on, että opiskelijoilla on omat maskit. Jokinen muistuttaa, että pienetkin oireet ovat syy siirtyä etäopetukseen. Novidan opiskelijoiden työpaikoilla toteutettavat koulutus- ja oppisopimukset etenevät aiempien suunnitelmien mukaan.