Sinisisiä siveltimenvetoja Horisontissa

0
Hiltu Sallinen käyttää töissään paljon kierrätysmateriaaleja. Afrodite-nimeä kantava työ sai materiaalinsa ja innoituksensa koiran ulkoilutuksen aikana.

Galleria–Taidelainaamo Horisontin loppuvuoden näyttelyksi on valikoitunut uusikaupunkilaisen Hiltu Sallisen Näin näin… -näyttely. Esillä on tuotteliaan taiteilijan uusia ja vähän vanhempia tauluja.

– Olen koko kuusi vuosikymmentä kestäneen taiteilijanurani aikana ollut todella tuottelias. Työstän parhaillaankin useampaa uutta teosta. Vuosikymmenten läpi teoksissani on kulkenut mukana sinisen eri sävyt, Sallinen kuvailee.

Sallisen mukaan sininen on yllättävänkin sävykäs ja ilmaisuvoimainen väri.

– Se mielletään usein kylmäksi väriksi, on mutta on myös lämpimiä ja jopa tulikuumia sinisen sävyjä, Sallinen toteaa.

Näyttelyn nimi syntyi Sallisen mukaan helposti. Näin näin… -nimi kertoo, kuinka Sallinen on tällä kertaa kokenut tai nähnyt asioita.

– Tuorein työni näyttelyssä on vain parin päivän takaa. Olin koirani kanssa Rantakadun rakennustyömaan vierustalla lenkillä ja näin vanhan ja monta kertaa yliajetun rakennusputken. Vaalea putki oli litistynyt kotilon muotoon ja näin siinä heti ainekset Afrodite-nimiseen tauluun, Sallinen maalailee.

Sallinen toivoo, että hänen sekatekniikalla ja monista eri materiaaleista tehdyt työnsä haastaisivat katsojat vuoropuheluun. Töihin on saatettu käyttää vanhaa kangasta, peltiä, patalappuja, kiviä, kello tai vaikkapa rikkalapiota.

– Työni eivät livertele tai houkuttele kauneudellaan. Olen asiallinen ihminen ja koen, että esimerkiksi iltarusko saattaisi olla niin kaunis, että sen maalaaminen jo ällöttäisi. Siinä en yksinkertaisesti voisi onnistua. Töissäni näkyvät arjen patina ja eletty elämä, Sallinen kuvailee.

Sallisella on ollut edellinen oma näyttely yli 20 vuotta sitten kulttuurikeskus Crusellissa. Sen jälkeen Rauman taiteilijaseuran jäsen on osallistunut lukemattomiin yhteisnäyttelyihin.

– En ole taiteilijana kovin kunnianhimoinen, vaan teen tauluja omaksi ilokseni. Olen laiska pyrkimään mihinkään, joten en ole pitänyt meteliä töistäni, Sallinen lisää.

Hiltu Sallisen näyttely on esillä studiotilassa. Muuten Galleria–taidelainaamo Horisontin tiloissa on esillä jäsenten Syys-tä-näyttelym jota on viime kuusta laajennettu uusilla teoksilla.

Sallisen näyttely on esillä vuoden loppuun ja muiden jäsenten taulut ovat esillä marraskuun loppuun.

Taidegalleria Horisontin loppuvuosi

Marraskuun ajan perjantaista sunnuntaihin kello 12–15 galleriassa on auki pop up -kahvila.
Näyttelyyn pääsee tutustumaan samoihin aikoihin.
Joulukuussa Horisontin tiloihin ripustetaan 100 kuvan satuja.
100 taideteoksen avulla kerrotaan satuja lapsille.
Lähde: Valto Vaalikivi