Uudenkaupungin alueella uusia koronatapauksia – kaupunki kertoo kahdesta, THL yhdestä

0

Uudessakaupungissa on yksi uusi koronavirustartunta, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina julkaisemista tilastoista. THL:n mukaan Uudessakaupungissa on havaittu nyt kaikkiaan 17 koronatapausta.

THL nosti Uudenkaupungin listaa yhdellä tapauksella myös sunnuntaina. Silloin kaupungin kokonaismäärä oli 16.

THL kuntakohtainen listaus on hieman erilainen U-soten julkaiseman päivittäisen koronainfon kanssa. U-sote kertoo maanantaina, että viiden kunnan alueella on yhteensä 20 koronatapausta. Maanantaiaamuna tartuntojen määrä oli 18, mutta iltapäivällä tilanne muuttui 20 tartunnan saaneeseen.

U-sotealueen muut kunnat ovat Vehmaa, Taivassalo, Kustavi, Pyhäranta.

Tiedot päivittyvät yleisesti THL:n rekisteriin pienellä viiveellä. Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että lähes kaikki U-sotealueen koronatartunnat ovat Uudessakaupungissa, jos THL:n lupaus kuntakohtaisesta tiedosta pitää paikkaansa.

THL raportoi maanantaina Varsinais-Suomeen harvinaisen vähän uusia koronatartuntoja. Uusia tartuntoja on rekisterin mukaan vain kolme, niistä yksi siis Uuteenkaupunkiin ja kaksi Lietoon. Samalla Varsinais-Suomessa tuli täyteen 1 300 virustartunnan saanutta.

Koko Suomessa raportoitiin maanantaina 104 uutta tartuntaa. Suomessa on todennettu nyt yhteensä 19 419 koronavirustapausta.

Juttua päivitetty 17.11. kello 8:40 U-soten tuoreimmilla koronaluvuilla.