Uudessakaupungissa ainakin yksi uusi koronatartunta

0

Uudessakaupungissa on ainakin yksi uusi koronatartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Laitos nosti Uudessakaupungissa sairastuneiden määrän perjantaina 18:aan.

U-soten mukaan uusia tartuntoja on tullut tällä viikolla kaksi, sillä sen mukaan U-soten alueella on nyt yhteensä 22 tartunnan saanutta.

U-sote ei erittele tartunnan saaneita paikkakunnittain.

Uudessakaupungissa epidemiatilannetta kuvaillaan edelleen rauhalliseksi, mutta koko maakuntaa tarkasteltaessa koronapandemia on kiihtymisvaiheessa.  Voimassa on kiihtymisvaiheen maskisuositus.

 

SUOMESSA on raportoitu perjantaina kaikkiaan 618 uutta koronavirustartuntaa. Tämä on suurin yksittäinen lisäys pandemian aikana.

Suurin osa uusiat tartunnoista on Helsingissä ja Uudellamaalla, yhteensä 353. Varsinais-Suomessa uudet tapaukset keskittyvät edelleen vahvasti Turkuun, perjantaina 13 uutta. Myös Saloon tuli perjantaina 4 uutta tartuntaa.

Yhteensä Suomessa on todettu 23 766 koronavirustartuntaa.

Varsinais-Suomessa annettiin torstaina uusia rajoituksia ja suosituksia korona leviämisen hillitsemiseksi. Lue näistä tarkemmin täältä.

Uudellamaalla ja Helsingissä annetaan perjantaina uusia ohjeita pandemian etenemisen ehkäisemiseksi.