Viranomaisten koronasuositukset kiristyvät

0

Koronapandemia leviää kiihtyvällä tahdilla pääkaupunkiseudulla, ja maan hallitus antoi torstaina uusia suosituksia. Helsingin ja Uudenmaan tilanne heijastuu myös muihin maakuntiin.

Varsinais-Suomen pandemiatyöryhmä ohjeisti torstaina, että tarpeetonta matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle tulee välttää. Pandemiatyöryhmä kieltää myös urheilu- ja liikuntatapahtumat, joihin tulee osallistujia muista maakunnista.

Hyvä uutinen on, että tartuntamäärät koko Varsinais-Suomessa ovat hieman vähentyneet. Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella tartuntoja on ollut yhteensä 22, mikä on esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verrattuna todella maltillinen tilanne.

Riski koronapandemian kiihtymisestä on kuitenkin viranomaisten mukaan suuri ja siksi suosituksia pitää tiukentaa.

Uusia ohjeita tulee koko ajan, mutta ne jättävät jonkin verran tulkinnan varaa ja herättävät kysymyksiä. Miksi urheilutoimintaa koskeva uusi suositus koskee junioreita, mutta ei aikuisten maajoukkuetoimintaa ja SM- ja ykkösdivisioonan kilpailuja? Mitä tarkoittaa tarpeeton matkustaminen kotimaassa?

Vastuu pandemian leviämisen ehkäisemistä on viranomaisilla, mutta myös jokaisella yksittäisellä kansalaisella, yhdistyksellä ja paikallisilla yhteisöillä. Keväällä tuli todistetuksi, että rajoitusten ansiosta tautia saatiin osittain kuriin.

Nyt toisen aallon aikana jokaisen tiedossa on maskeihin, kokoontumisiin ja hygieniaan liittyvät ohjeistukset.

Uudessakaupungissa kaupunki vetäytyi koronan vuoksi joulun ajan tapahtumien järjestämisestä. Joulun avaus ja wanhan ajan markkinat jäivät väliin, mutta tänään torilla on kuitenkin pikkujoulumarkkinat. Siellä ja muilla julkisilla paikoilla turvavälit ja muut suositukset on pidettävä mielessä niin sisällä kuin ulkonakin.

Jouluostokset kannattaa nyt jos koskaan keskittää kotikaupungin kauppoihin, eikä lähteä isoihin ostoskeskuksiin. Osassa liikkeistä on pidennetyt aukiolot tänään ja valikoimia voi mennä katsastamaan myös huomenna.