Ilotulitteita ei saa ampua kaupungin keskustassa

0
Uudenkaupungin keskusta-alueella on ilotulitteiden ampuminen kielletty. Kartassa näkyy kieltoalue sinisenä.

Uudenkaupungin kaupunki ei järjestä vuoden vaihtuessa ilotulitusta. Syynä tähän on koronaan liittyvät kokoontumisrajoitukset.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettamat sisä- ja ulkotilojen 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 10. tammikuuta asti. Yksityishenkilöiden ja pienten porukoiden ilotulitteiden ampumista ei ole kuitenkaan kielletty, joten ilotulitteita myydään parhaillaan tavalliseen tapaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala toivoo, että ihmiset viettäisivät uuden vuoden vain oman ydinperheen kesken.

– Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei voi järjestää, eikä myöskään voi kiertää vierailuilla paikasta toiseen, Rintala korostaa.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kieltää jo aiempien vuosien tapaan ilotulitteiden ampumisen Uudenkaupungin keskusta-alueella.

Uudenkaupungin keskustan rajoitusalue rajautuu pelastuslaitoksen julkaiseman kartan mukaan Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Sakunkulman tonttiin, Ajurinkujaan, Mältintiehen, Myllymäen päiväkodin tonttiin, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun, Vekaratiehen, Rantakatuun ja Pakkahuoneenrantaan, mainitut kadut mukaan lukien.

Rajoitusalueen ulkopuolella ilotulitteita saa ampua uudenvuoden aattona kello 18 alkaen ja niitä saa ampua uudenvuodenpäivän aamuun klo 2 asti.

Pelastuslaitos muistuttaa ilotulitteiden käyttäjiä suojalasien tärkeydestä. Hätäraketteja saa käyttää vain aidossa hätätilanteessa. Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä ja mahdollisista vahingoista. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydellä rakennuksista.

Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti. Ilotulitteista ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille henkilöille.