Kaupunginlahden rannan kunnostus jatkuu keväällä

0
Crusellinrannan kunnostuksen asemakuva.

Tekninen lautakunta päätti tiistain kokouksessaan tekijän Crusellinrannan rantarakenteiden ykkösvaiheen kunnostusurakalle.

Urakan sai kokonaisedullisimman tarjouksen tehnyt Vakka-Suomen Maanrakennus Oy.

Tarjouksia jätettiin kaikkiaan viisi kappaletta, joista voittanut tarjous oli summaltaan 629 500 euroa. Urakan valmistumisen takaraja on kesäkuun loppu.

– Parannustöiden vuoksi alueen venepaikat ovat kevään ajan pois käytöstä, mutta järjestämme korvaavia paikkoja. Hieman veneenomistajille tulee vaivaa, mutta kunnostettu ranta varmaan korvaa vaivannäön, sanoo tekninen johtaja Jari Nikkari .

Kunnostettavalla rantapätkällä on useita laitureita, mutta niitä ei kunnostusurakka koske. Laiturit kuuluvat Uudenkaupungin Sataman vastuulle.

Urakalle on tämän ja ensi vuoden budjetissa varattu yhteensä lähes miljoona euroa. Aloitus vaatii vielä kaupunginhallituksen hyväksynnän sekä päätöksen voimaantulon.

Keväällä kunnostettava ranta jatkuu viimeksi kunnostetusta pätkästä eteenpäin noin uuden kerrostalon kohdalle. Alkuun tehdään samanlainen paalutettu rakenne kuin aiemminkin ja loppupätkälle 45 asteen kaltevuuksinen kiviheitokeverhoilu.

Samalla poistetaan rantakaislikko ja rannan puustoa siistitään. Rannan valaistus uusitaan, valopisteitä lisätään ja rantaan rakennetaan pyörä- ja jalankulkuväylä, joka aikanaan jatkuu Sorvakonniemen ympäri.

Myöhemmin toteutettavassa, kuvassa myös näkyvässä kakkosvaiheessa tehdään rantaan uimapaikka ja siitä eteenpäin rantaan tulee jälleen kiviheitokeverhoilu.

Kaupunginlahden kunnostuksen jatkamista varten kaupunki on saanut puolen miljoonan euron avustuksen Mauno Vannaksen säätiöltä. Säätiö on tukenut Kaupunginlahden rantojen aiempiakin kunnostuksia.

Kunnostukset alkoivat vuonna 2014 ja rahaa on tähän mennessä käytetty yhteensä 4,5 miljoonaa euroa.

Jussi Arola