Korihaille tappio Tampereella – pelit seis ainakin jouluun

0
Trey Zeigler (vas.) puuttui Tampereen-reissulta. Sal Nuhu teki 18 pistettä. Kuva: Asko Tanhuanpää

Tunnelmat Korihaiden bussissa olivat melkoisen hartaat, kun joukkue matkasi tiistai-iltana kotiin Tampereelta. Takana oli musertava 128–67-tappio Pyrinnölle ja edessä mitä suurimmalla todennäköisyydellä ainakin kuukauden pelitauko.

– Pyrintö-ottelu ei jätä sijaa selittelyille. Hetkittäin tuntui jopa siltä, että jaot oli tehty väärin. Kun häviää pelin toisensa jälkeen, alkaa se näkyä väkisin myös korvien välissä ja itseluottamus kaikkoaa. Pelasimme ilman Trey Zeigleriä , mutta hänen poissaolollaan ei tuollaisia numeroita voi edes yrittää selitellä, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula tiivisti.

– Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Korisliiga pistetään tauolle ainakin jouluun asti. Lopullinen varmistus asiaan saadaan toki vasta perjantaina, kun seurajohtajat kokoontuvat, mutta korkeammalta tulevia ohjeistuksia vastaan hekään eivät voi lähteä, hän jatkoi.

– Oma ennustukseni on, että yhtään palloilusarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun alkuperäisen suunnitelman mukaan. Toivoa kuitenkin täytyy, että sarja jatkuisi vielä, eikä yksikään joukkue joutuisi luopumaan seuran konkurssin takia, mietti Nikula.

Yksitoista ottelua peräjälkeen hävinneen uusikaupunkilaisjoukkueen edessä on näillä näkymin siis ainakin neljän viikon ottelutauko. Ensimmäinen väliin jäävä peli on tulevalle lauantaille ohjelmassa ollut Korihait–Nokia.

– Pahinta tässä on ollut epätietoisuus ja tulevaisuuden jatkuva arpominen. Viime viikot on menty eteenpäin käytännössä niin, että vasta tiistaina on selvinnyt, pystytäänkö keskiviikon ottelua ylipäätään pelaamaan koronan takia. Ongelma on kuitenkin ollut sama kaikilla, Jarno Nikula muistuttaa.

– Seuraavaksi pitää istua seurajohdon kanssa yhdessä miettimään, miten aika käytetään hyväksi ja mitä tehdään. Käytännössä koko kausi alkaa uudelleen ja jotain muutakin on pakko tehdä kuin vain pompotella palloa.

Korihait pelaa Korisliigassa pienimmällä budjetilla, mikä on asettanut omat rajansa myös pelaajahankinnoille. Nikula alleviivaa, että tilanne sarjataulukossa voisi olla hyvinkin erilainen, mikäli rahat olivat antaneet myöten johtavan suomalaisen pelaajan hankkimiselle.

– Alkukautta ajatellen edes likipitäen puhtaat paperit voi antaa ainoastaan isoin harppauksin kehittyneelle Miikka Marttiselle ja Trey Zeiglerille. Hän on pelannut juuri niin, mitä oli lupa odottaakin. Sal Nuhu puolestaan on tuonut pelotetta korin alle, mutta yksin hänkään ei ole pystynyt pelejä kotiin klaaraamaan.

– Nuoret omat pojat ovat puolestaan joutuneen pelaamaan olosuhteiden pakosta vähän liian isoja minuutteja, mutta tulevaisuutta ajatellen se on vähän kuin pistäisi rahaa pankkiin, Nikula näkee.

Tampereella Korihaiden tehokkaimmat pelaajat olivat Samuli Oja 15, Nuhu 18 (+ 10 levypalloa), Marttinen 10 ja Bo Zeigler 11.

Asko Tanhuanpää