Koronavuosi opetti uudistumaan

0

Tämän vuoden puheenaiheista yksi k-alkuinen sana kiilaa ohitse muiden. Koronavirus heijastui kaikkien arkeen, mutta nyt vuoden lopussa näkyy jo valoa. Rokotukset ovat alkamassa ja asiantuntijat ennakoivat, että kesällä tautitilanne helpottaa.

Myös huomenna alkavan uuden vuoden yksi isoista puheenaiheista alkaa k-kirjaimella. 18 huhtikuuta järjestetään kuntavaalit, joissa kansa valitsee valtuutetut tulevalle nelivuotiskaudelle.

Uusi valtuusto luotsaa kaupunkia koronan jälkeiseen aikaan. Haasteita riittää niin talouden kuin hyvinvoinninkin näkökulmasta.

Uudessakaupungissa sivistys- ja hyvinvointikeskus on ollut tällä valtuustokaudella yksi keskeisistä asioista, vaikka päätös siitä tehtiin jo edellisen valtuuston aikana vuonna 2017. Se on hyvä esimerkki siitä, miten pitkäjännitteistä toimintaa valmistelu ja päätöksenteko ovat.

Sihy sähköistää kuntavaaleja edelleenkin, mutta toivottavasti se ei jyrää alleen muita tärkeitä aiheita, kuten vaikkapa ikäihmisten ja kasvavan maahanmuuttajaväestön kotoutumiseen liittyvien palvelujen kehittämistä.

Poikkeuksellinen vuosi on pakottanut uudistumaan niin hoivakoteja, kouluja kuin työyhteisöjäkin. Kynnys kokeiluihin ja muutokseen on madaltunut, mutta silti moni toivoo tulevalta vuodelta nyt eniten paluuta normaaliin, tuttuun ja turvallisiin arkeen.

Uudenkaupungin Sanomissa on tänä vuonna käyty vilkasta keskustelua yleisönosastossa niin paikallisista kuin globaaleista aiheista.

Rakentava keskustelu avaa parhaimmillaan uusia näkökulmia. Suosittu ja luettu tekstari-palsta on toisinaan kuohunut ja poksahdellut, mikä sekin on elinvoiman merkki. Sananvapautta saa ja pitää käyttää, kunhan sen tekee vastuullisesti.

Uudenkaupungin Sanomien 130-vuotisjuhlavuosi jää historiaan. Iso kiitos lukijoillemme, joita on iloksemme todella paljon: Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan Uudenkaupungin Sanomien jokaisella numerolla on keskimäärin 15 000 lukijaa. Kiitos, että olet seurassamme myös ensi vuonna!