Oikeus jätti käsittelemättä viisi sihy-valitusta

0
Sivistys- ja hyvinvointikeskus eli sihy eli Wintteri Rauhankadulta katsottuna. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy.

Turun hallinto-oikeus antoi viime viikolla ratkaisun, jossa se päätti jättää käsittelemättä viisi kaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskusta koskevaa valitusta. Yhteensä sihystä on tehty 21 valitusta hallinto-oikeuteen.

Viisi valitusta, jotka oikeuden päätöksen mukaan eivät kuulu heidän alaisuuteen, vaan markkinaoikeuteen, koskivat Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston huhtikuista päätöstä. Valtuusto päätti silloin, että sihy toteutetaan elinkaarimallilla. Valitukset koskivat siis sihyn hankintapäätöstä.

Hallinto-oikeus katsoo ratkaisussaan, että päätöksestä tulisi valittaa vain markkinaoikeuteen. Kaupungin hankintapäätös ylittää arvoltaan EU:n asettaman hankintarajan, joten valitusoikeus koskee vain asianosaisia eli tässä tapauksessa valitsematta jäänyttä rakennusyhtiö YIT:tä.

– Hallinto-oikeudessa on vielä sihyyn liittyen 16 valitusta ja toivomme, että ne ratkaistaisiin vielä kevään aikana, Sivistyspalveluiden erityisasiantuntija Inkeri Parviainen toteaa.

Hallinto-oikeudessa yhä käsittelyssä olevat valitukset koskevat esimerkiksi sihyyn liittyviä kaavapäätöksiä, päätöstenteon järjestystä sekä kokousmenettelyjä eli esimerkiksi sitä, onko varavaltuutetut kutsuttu paikalle oikealla tavalla. Valittajina on sekä yksityishenkilöitä että asunto-osakeyhtiö.

Projektipäällikkö Marko Kivistö antoi maanantai-iltana kaupunginvaltuustolle katsauksen sihyn tuoreimmista kuulumisista.

Juttua on korjattu 9.12. klo 12.35: Tekstistä on otettu pois kokouksen pöytäkirjan valitusosoitukseen liittyvä teksti, jota ei oltu muotoiltu tarpeeksi täsmällisesti.