Viisasta puhetta julkkikselta

0

Usko unelmiisi. Ole oma itsesi. Älä vertaile itseäsi muihin. Virheistä ja mokailusta voi oppia.

Kukapa ei olisi joskus kuullut näitä viisaita sanoja?

Kriisivuosi on saanut monet nuoret ajattelemaan tulevaisuutta enemmän kuin ennen. Lasten ja nuorten säätiön tutkimuksen mukaan tulevaisuus huoletti keväällä joka neljättä nuorta enemmän kuin aiemmin. Kyselyssä oli mukana tuhat vastaajaa.

Pandemiaon vaikuttanut omaan, perheen ja kaverien arkeen. Koulua on käyty osittainetänäja harrastukset on pitänyt jättää tauolle.

Nytpandemiaon muuttunut vakiintuneeksi osaksi arkea, joka on kaukana normaalista.

Nuorilla on huoli itsestään, mutta myös lähimmäisistään. Mielessä pyörii juuri nyt, voiko kavereita ja isovanhempia tavata joululoman aikana.

Lähellä olevien ongelmien lisäksi nuoria kuormittavat tulevaisuuteen liittyvät maailmanlaajuiset epäkohdat, päällimmäisenä ilmastonmuutos.

Näyttelijä ja monien tv:n viihdeohjelmien tähti Christoffer Strandberg valoi uskoa uusikaupunkilaisten nuorten unelmien toteuttamiseen viime viikolla (sivu 6).

Uudenkaupungin Sanomien juhlavuoden tapahtuma päätettiin nyt poikkeusaikana järjestää yläkoululaisille suorana lähetyksenä netin kautta. Paikallislehden yhteistyökumppanina oli Lasten ja nuorten säätiö.

“Kun hyväksyt itsesi, epäonnistumiset ja ei-vastauksetkaan eivät tunnu niin musertavilta”, Strandberg sanoi.

Aikuisten tehtävä on kannustaa nuoria oikean polun löytämiseen. ”Älä koskaan anna kenenkään sanoa unelmiasi tyhmiksi”, Strandberg painotti.

Viisasta puhetta julkkikselta.