Ehtoolliskirkkoja ensi torstaista alkaen

0
Lokalahden ja Pyhämaan kappeliseurakuntien yhteiseksi kappalaiseksi haki neljä.

Uudenkaupungin seurakunta tarjoaa seurakuntalaisille jälleen mahdollisuutta osallistua ehtoolliselle. Ensi viikon torstaista eli 28. tammikuuta alkaen seurakunnassa järjestetään viikkomessuja siten, että ne kiertävät vuorollaan eri kappeleissa.

Aluehallintovirasto on päätöksellään rajannut kokoontumisten väkimäärän 10 henkeen, joten seurakunta varautuu järjestämään joka viikko kaksi lyhyttä ehtoollistilaisuutta peräkkäin. Seurakunnan työntekijöitä ei lasketa mukaan kymmenen hengen rajauksiin.

– Seurakuntalaisilla on tarve korona-aikanakin saada kirkon tarjoamaa hengen ravintoa. Ehtoolliskirkko on viimeksi voitu järjestää ensimmäisenä adventtina. Nyt kokeilemme ehtoolliskirkkoja ennakkoilmoittautumisten avulla, Uudenkaupungin seurakunnan kirkkoherra Juhana Markkula kertoo.

Ehtoolliskirkko järjestetään torstaina 28.1. Pyhämaassa (pappina Juhani Kapiainen ), torstaina 4.2. Uudenkaupungin Uudessa kirkossa (pappina Juhana Markkula), torstaina 11.2. Lokalahdella (pappina Heli Nurmi ) ja 18.2. Kalannissa (pappina Aino Savolainen ).

– Jos ennakkoilmoittautumisia tulee enemmän kuin kahden ehtoollisen verran iltaa kohden, niin järjestämme useampia kellonaikoja ja vähän tiiviimpään tahtiin, Markkula lisää.

Ehtoolliskirkkoihin on henkilömäärärajoitusten takia ilmoittauduttava ennakkoon. Seurakuntalainen siis ilmoittaa, haluaako hän tulla ehtoolliselle kello 17 vai kello 18 tilaisuuteen. Ilmoittautumisia otetaan puhelimitse vastaan (02 8404 100) kirkkoherranvirastoon maanantaista torstaihin kello 9–13 tai sähköpostitse uudenkaupungin.seurakunta@evl.fi.

– Alttareille on määritelty koronarajoitusten vaatimat turvavälit. Seurakunnasta voi aina tiedustella myös yksityisehtoollisen mahdollisuutta, sitä ei kannata unohtaa, Markkula toteaa.