Kaupungin venepaikat jälleen vuokrattavissa

0
Sorvakonniemen pohjoisrannan venepaikat ovat pois käytöstä todennäköisesti heinäkuun alkuun saakka.

Uudenkaupungin venepaikkojen vuokraus ensi kesälle on alkanut. Vuokrattavia venepaikkoja on noin 1350. Paikkoja on Kaupunginlahdessa, Ykskoivussa, Janhualla, Santtiossa, Pyhämaassa ja Lokalahdella.

Alkukesälle on tänä vuonna aiempaa vähemmän venepaikkoja tarjolla, koska Sorvakonniemen pohjoisrannan venelaiturit ovat osan kesästä pois käytöstä. Kaupunginlahden rannan kunnostus on nimittäin edennyt Sorvakonniemeen ja töitä tehdään parhaillaan. Venepaikkoja puuttuu siis alkukaudesta runsaat 200.

Perinteisesti Sorvakonniemen pistolaiturista on varattu paikkoja suurempien veneiden omistajille, mutta vielä toistaiseksi on epäselvää, mihin he veneensä tulevan kauden alussa saavat.

Sorvakonrannan venepaikkojen vuokraajille on ilmoitettu, että venepaikat ovat käytössä 1. heinäkuuta alkaen. Korvaavaksi paikaksi on satamatoimistosta tarjottu esimerkiksi Kaupunginlahden pohjukan venepaikkoja, mutta tämä on monelle veneenomistajalle mahdotonta Sorvakon sillan korkeuden takia.

– Venepaikat ovat käytössä viimeistään 1. heinäkuuta. Satamatoimiston avulla yritetään etsiä korvaavia paikkoja, mutta vapaita venepaikkoja on kaupungissa vähän huonosti, joten on mahdollista, että kaikille halukkaille ei löydy alkukesäksi korvaavaa paikkaa, venepaikkojen vuokrauksesta ja kunnossapidosta vastaavan Uudenkaupungin Satama Oy:n toimitusjohtaja Teemu Vaahtera kertoo.

Viime kaudella varattujen venepaikkojen uudelleen varaukset on tehtävä 4. maaliskuuta mennessä. Sen jälkeen sataman väki tietää enemmän siitä, minkä verran vaihtoehtoisia venepaikkoja on saatavilla.

– Sorvakonniemen kunnostus on kaupungin työ, ei sataman urakka, joten olemme vähän välikädessä tässä, Vaahtera lisää.

Kaupungin venepaikkoja olisi ylipäätänsä syytä miettiä uudestaan, koska Vaahteran mukaan veneet ovat jatkuvasti entistä isompia ja leveämpiä.

– Kaupungissa on nyt jo krooninen pula venepaikoista, mutta varsinkin isoista paikoista, Vaahtera lisää.

Hän kuitenkin muistuttaa, että on kaikkien kaupunkilaisten etu, että Sorvakonniemen ranta-alueet laitetaan samalla tavoin kuntoon kuin muu Kaupunginlahden ympäristö.

– Se on oikeasti positiivinen juttu. Kunnostettuun Sorvakonniemeen tulee vielä toistaiseksi vanhat laiturit, mutta suunnitelmia on myös laitureiden uusimiselle tulevaisuudessa, Vaahtera lisää.