Kaupunki keventää koronarajoituksia

0
Koronamaskien käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä on yhä syytä huolehtia.

Uudenkaupungin alueellinen pandemiatyöryhmä on päivittänyt koronarajoituksia. Julkiset tilat pysyvät edelleen suljettuina, mutta perusopetuksessa olevat lapset palaavat lähiopetukseen. Myös lasten harrastustoimintaa jatketaan turvallisuusohjeet huomioiden.

Julkiset tilat pysyvät suljettuina ainakin 24.1. saakka. Suljettuina ovat siis museo, kirjastot, kulttuurikeskus Cruselli, uimahalli ja jäähalli, kuntosalit, sisäliikuntatilat, kierrätyskeskus ja nuorisotalot.

Perusopetuksessa palataan lähiopetukseen ensi maanantaista alkaen. Toisen asteen oppilaitokset jatkavat abiturientteja lukuun ottamatta etäopetuksessa. Tämän kevään penkkarit ja vanhojen tanssit siirtyvät helmikuulta loppukevääseen. Lähiopetusta voidaan erityisen perustellusta syystä järjestää myös muille toisen asteen opiskelijoille.

Kouluissa otetaan kasvomaskit käyttöön neljänneltä luokalta alkaen sekä yhdysluokilla silloin, kun kolmannen luokan oppilaat osallistuvat opetukseen samoissa tiloissa neljännen luokan oppilaiden kanssa.

Lasten harrastustoimintaa voidaan jatkaa maanantaista alkaen, mutta toiminnan käynnistämisen edellytyksenä on se, että turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan oikeasti.

Jos rikkomuksia esiintyy, on kaupungin mahdollista perua ryhmän harrastusvuorot kaupungin liikuntatiloissa. Myös maskien käyttöä suositellaan lasten harrastustoiminnassa, jos se on mahdollista.

Uudenkaupungin terveyslautakunnan tiistaina tekemä päätös perusopetuksen 4.–9.-luokkien etäopetuksesta ja julkisten vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tilojen sulkemisesta koskee koko U-soten yhteistoiminta-aluetta.

Aikuisten harrastustoiminta pysyy tauolla ainakin 24.1. saakka. Vakka-Opiston kevätkausi käynnistyy maanantaina 25.1.

Etätyösuositus jatkuu yhä ja myös kokoukset on järjestettävä etänä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) päätti tällä viikolla, että kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan 10. helmikuuta asti.

AVI:n päätöksen mukaisesti korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja, kunhan turvavälejä ja hygieniaohjeita noudatetaan. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia.

Fakta

U-soten alueella on perjantaihin mennessä todettu 62 koronatartuntaa.
Näistä 51 on Uudessakaupungissa ja 6 Vehmaalla.
Alle viiden tautitapauksen kuntia ei julkaista.
Lähde: U-sote

Liikuntatoiminnan järjestelyt maanantaista alkaen

Lasten harrastustoiminta käynnistyy koronarajoitusten keventämisen jälkeen. Kaupungin hallinnoimien sisäliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot jatkuvat maanantaina. Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta on edelleen tauolla.

Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauko jatkuu 24.1. asti, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Alle 20-vuotiaiden harrastetoiminnassa on huomioitava turvavälit, kasvomaskien käyttö sekä se, että harjoitusryhmät pysyisivät mahdollisimman samoina. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman vuoron alkamista, eikä tiloihin jäädä harjoitusten jälkeen. Eri ryhmien harjoitusvuorojen välissä on vähintään 5 minuutin siirtymäaika. Liikuntavaatteet tulisi pukea jo kotona. Lasten saattaminen harjoituksiin on mahdollista vain pienten lasten toiminnassa, jos lapsi ei suoriudu itsenäisesti varusteiden vaihtamisesta. Vanhemmat eivät saa jäädä tiloihin odottamaan harjoituksien päättymistä.

Kaupungin suositus on, että kaikki yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet.