Kiekkokausi on menossa pakettiin

0
Markus Saarinen laukoi kohti Kiekkohaiden maalivahti Santeri Koskea lokakuussa. Nyt kummankin joukkueen edellisestä pelistä on jo pitkä aika.

Muutamat pääsarjat porhaltavat eteenpäin erikoisessa maailmantilanteessa, mutta muuten palloilusarjat ovat pysähdyksissä. Tilanne on ollut samanlainen jo niin pitkään, että kärsivällisyys alkaa loppua.

Alasarjoissa jotkut joukkueet miettivät mielekkyyttä sarjan jatkamiseen, jos kausi venyy valtavan pitkälle ja edellisistä harjoituksistakin on reilu kuukausi.

Jää-Kotkien leirissä on pohdiskeltu omaa kantaa ja kyselty myös muiden joukkueiden mielipiteitä. Moni kolmosdivisioonassa pelaava joukkue ei näe järkevänä kauden jatkamista ja on päättänyt lähestyä Jääkiekkoliittoa yhteistuumin.

– Salon Kiekkohaiden joukkueenjohtaja on laatinut yhteisen kirjelmän asiasta. Jos koronatilanne paranisi, niin joutuisimme pelaamaan maaliskuussa ja ehkä vielä huhtikuussa molempina viikonlopun päivinä. Epäilen vahvasti, että saisimme porukan innostumaan uudelleen näin pitkän tauon jälkeen, UJK:n valmentaja Tomi Uusitalo arveli.

Pakkotauon alkaessa Jää-Kotkat oli sarjassa kolmantena. Uusitalon mukaan kuntokäyrä näytti ylöspäin ja olisi jatkanut samaan suuntaan kevätkaudella.

– Kyllä meidän olisi pitänyt tuolla porukalla voittaa koko sarja. Olisi ollut kiva nähdä, mihin me lopulta pystymme. Harmi vain, kun pelaajia oli välillä poissa, niin pelitaso ailahteli, Uusitalo arvioi.

Valmentajan harras toive oli, että sama porukka kaivaisi hokkarit ullakolta alkusyksystä ja liittyisi ryhmään. Projekti jäi nyt kesken, mutta toivottavasti ei lopullisesti.

– Olen itse valmis jatkamaan, jos saadaan sama porukka kasaan. Niin tavoitteellisesti emme voi treenata kuin itse haluaisin, mutta monella on vahva pohja tähän lajiin, valmentaja mietiskeli.

Uusitalon suurin murhe koronatauon vaikutuksista ei liity Jää-Kotkiin. Hän on yksi niistä lukemattomista urheilumiehistä, jotka surkuttelevat lasten ja nuorten kohtaloa tässä tilanteessa.

– Heidän puolesta tässä eniten pelottaa. Monella voi käydä niin, että huomaa elämän olevan mukavampaa ilman harrastusta ja sitten jäädään vain kotiin. Toivottavasti näin ei käy, Uusitalo visioi.

Naapuripitäjässä Laitilassa Jyskeen kakkosdivisioonajoukkue odottelee uusia linjauksia mahdollisimman pian. Vaikka kausi venyisikin pidemmälle, Laitilassa ollaan valmiina hyppäämään askiin.

– Ristiriitaiset on fiilikset. Mielellään kaikki haluaisivat takaisin hallille, mutta ei tietenkään terveyden ehdoilla. Toivottavasti päästäisiin vielä jatkamaan vaikka niin, että vähennettäisiin pelejä ja pidennettäisiin kautta keväämmälle, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela toivoi.

Lähes 20 vuotta kestänyt huikea pelaajaura sai jatkumoa Lukon juniorivalmennuksen puolella ja SM-liigan maalikuninkuudenkin voittanut Saarela valmentaa nyt kotikaupunkinsa joukkuetta. Lätkä on niin verissä, että koronatauko tuntuu kummalliselta.

– Itse on aina tottunut, että illat täyttyvät jääkiekosta. Aikamoinen tyhjiö tässä on syntynyt niin minulle kuin pelaajillekin. Meillä on hyvähenkinen ja innostunut joukkue kasassa ja varmaan moni kaipaa pukukoppijuttuja, Saarela totesi.

Jyske oli kolmantena yhdeksän joukkueen sarjassa koronatauon alkaessa.

Juha Laine