Kirjastosta voi taas lainata kirjoja

0
Pääkirjaston väistötilojen ulko-ovessa ohjeistetaan varauksen hakijaa kiertämään talon takapuolelle ja menemään sisälle käräjäoikeuden lasiovesta.

Lukunälkäiset saavat jälleen lainattua kirjastosta kirjoja, tosin vain etukäteen tehdyllä varauksella. Kirjaston tilat pysyvät yhä suljettuina ulkopuolisilta.

Kirjojen varaukset voi tehdä lainaustunnusten avulla Vaskin verkkokirjastossa tai puhelimitse joko pääkirjaston numerosta 050 569 1121 tai Kalannin kirjastosta numerosta 050 420 5378.

Varauksia voi noutaa Rauhankadulta pääkirjaston väistötilojen ja kerrostalon väliin jäävältä sisäpihalta. Uudenkaupungin kirjastotoimenjohtaja Tiina Viik ohjeistaa kulkemaan niin sanotusta käräjäoikeuden lasiovesta sisälle ja soittamaan sitten muutaman metrin päässä edessä olevan metallioven vieressä olevaa ovikelloa.

– Ovelle pääsee esteetöntä luiskaa pitkin ja tulemme ovikellon soidessa paikalle. Varattuja kirjoja voi noutaa kirjastokorttia näyttämällä, Viik selventää.

Myös Kirjastoautosta voi noutaa ennakkoon varattua aineistoa ja varaukset tehdään numeroon 050 094 6166.

– Emme voi antaa kuin yhden ihmisen varaamat kirjat kerrallaan, joten lähistöllä kannattaa odotella koronarajoitusten turvavälit huomioiden, Viik huomauttaa.

Lainassa olevien kirjojen eräpäiviä ei tarvitse vielä huomioida, joten palauttamattomista kirjoista ei toistaiseksi kerry sakkoa.

– Mutta turha niitä kirjoja kotona on makuuttaa, vaan kirjaston ja Raijan kioskin välissä oleva palautusluukku on yhä käytössä, Viik lisää.

Pääkirjastoon tehdyt varaukset ovat noudettavissa arkisin kello 10–17 ja lauantaisin 10-14.

Kotipizzassa mahdollinen korona-altistus

Viime viikolla keskiviikon ja perjantain välisenä aikana Uudenkaupungin Kotipizzassa asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.
Kyseisenä aikavälinä ravintolassa asioiden kannattaa tarkkailla vointiaan ja hakeutua testiin lievienkin oireiden ilmaantuessa.
Lähde: Uudenkaupungin kaupunki

U-soten koronaluvut

U-soten alueen viidessä kunnassa on todettu pandemian aikana 83 koronavirustartuntaa.
Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 67 ja Vehmaalla 9.
Tartunnan alkuperä saadaan yhteistoiminta-alueella pääosin jäljitettyä.
Lähde: U-sote

Nuorisotilat aukeavat rajoitetusti, Vakka-opistossa osittain etäopetusta

Uudenkaupungin terveyslautakunta päätti perjantaina, että julkiset tilat pysyvät pääosin suljettuina 7. helmikuuta asti. Alueen tautitilanne ei edelleenkään mahdollista rajoitusten laajempaa purkamista.

Kaupungin nuorisotilat aukesivat eilen maanantaina siten, että tiloissa voi olla osallistujia korkeintaan kymmenen henkilöä kerrallaan. Nuorten on käytettävä omia maskeja ja noudatettava turvavälejä. Myös etsivän nuorisotyön asiakasohjaus jatkuu normaalisti maskein ja turvavälein.

Koulunuorisotyötä, kuten välituntitoimintaa ja ryhmäytyksiä, jatketaan koulun asettamien rajojen sisällä. Ulkotoimintaa toteutetaan pienryhmissä tarpeen mukaan.

Vakka-opisto käynnisti kurssitoiminnan maanantaina etäopetuksena kaikkien niiden kurssien osalta, joissa opettajalla on siihen mahdollisuus ja joissa etäopetus on kurssin sisällön huomioon ottaen tarkoituksenmukaista. Muu kurssitoiminta siirtyy alkavaksi 8. helmikuuta. Muutokset opetusaikatauluun ovat kuitenkin edelleen mahdollisia.

Suljettuina pysyvät kaupungin sisäliikuntasalit, kuntosalit, uimahalli, jäähalli, museo, kirjasto, kulttuurikeskus Cruselli, demotila sekä kierrätyskeskus. Lasten ja nuorten harrastustoiminta kaupungin liikuntatiloissa on edelleen mahdollista, kunhan annettuja turvaohjeita noudatetaan.