Korihaiden kovuus ei riittänyt Lahdelle

0
Trey Zeigler rynnii jälleen kerran väkisin Lahden korille.

Hivenen karrikoiden voisi sanoa, että Korihaiden ja Lahden kauden ensimmäinen kohtaaminen keskiviikkona Pohitullissa oli kamppailu poikien ja aikuisten miesten kesken. Ottelun loppunumerot 75–109 (37–61) kertovat karulla tavalla, kumpi joukkueista veti mitäkin roolia.

– Tulos oli sellainen, mitä tuolla joukkueella voi ollakin. Ikävä sanoa, mutta ei se tullut yllätyksenä, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula myöntää.

– Meidän nuoret poikamme eivät pystyneet vastaamaan pelikovuudella Lahdelle. Joka alueella annettiin nyt niin paljon tasoitusta. Fysiikka ja pelikovuus eivät tule hetkessä, Nikula tiivistää.

Korihait joutui lähtemään otteluun ilman Trevor Blondinia , jonka alaraajavamman vakavuus selviää torstaisessa magneettikuvauksessa.

– Paha aavistus on, että vamma ei ole ihan pieni, Nikula kuittaa.

Blondinin poissa ollessa vastuu viimeistelyssä jäi ihan liiaksi Trey Zeiglerin sinänsä vankoille harteille, mutta nykypäivän Korisliigakin on jo sen verran tasokas sarja, ettei yksi mies riitä vielä voittoon asti.

Zeigler heitti parketin korkeimman pistesaldon 26 ja otti lisäksi 12 levypalloa. Yli kymmenen pisteen pääsivät myös kapteeni Miikka Marttinen (18) ja Korihaiden oma kasvatti Tommi Lehtonen (10).

– Tommi sai uutta itseluottamusta 18-vuotiaiden maajoukkueleiriltä, jolle hän osallistui Aamoksen (Nikula) kanssa, Jarno Nikula kehuu.

Lehtosen ja Nikulan ohella uusikaupunkilaista koripallo-osaamista kentällä edusti Jaakko Lahti, jonka vuorotyö antoi taas mahdollisuuden pelaamiseen.

Korihaiden toinen kentällä ollut jenkkivahvistus Sal Nuhu saalisti Lahden tapaan neljä pistettä, mutta niin levypalloissa (10) kuin torjunnoissakin (5) rastapääjenkki oli totutun kova.

Korihait kohtaa seuraavaksi Lapuan Kobrat, joka saapuu Poritulliin ensi viikon keskiviikkona.

Asko Tanhuanpää