Lännestä tulossa voimakas myrsky

0
Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen.

Ilmatieteen laitos varoittaa lähestyvästä myrskystä. Maanantai-iltana ja tiistain kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Maanantaina lunta sataa etelä- ja lounaisrannikolla 5-15 cm.
Suurimmat lumikertymät saadaan ennusteiden mukaan Rauma-Lahti-linjan eteläpuolella, jossa voi sataa lunta tiistaivuorokauden aikana 20–30 cm. Lisäksi tuuli nousee Selkämeren eteläosissa maanantai-illasta alkaen myrskylukemiin. Kaakkoismyrskyssä tuuli puhaltaa 24m/s.
Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi laajalti etelässä ja lounaassa.
– Lumi sataa voimakkaan tuulen kera, ja keliolosuhteita vaikeuttaa kinostuvan lumen lisäksi sakean lumisateen ja pöllyävän lumen heikentämä näkyvyys, sanoo meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta.
Lisäksi varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi koitua sähkökatkoja. Vakka-Suomen Voima on varautunut tulevaan myrskyyn lisäämällä henkilöstöä.