Pulkat ja liukurit pääsivät pitkästä aikaa käyttöön

0
Mäenlaskun riemua riittää vielä monta kertaa, sillä lumi ei sula ihan heti. Mäessä Eemil, Olivia, Alina, Victoria, Rafael, Miida ja Veeti.

Myllymäellä riitti lystiä torstaina, kun lapset pääsivät pulkkamäkeen. Myllymäen päiväkodin 3–5-vuotiaat Nipsut ottivat nopeasti pulkat ja liukurit haltuun, vaikka kokemusta mäenlaskusta ei kaikilla vielä paljon entuudestaan ollut.

– Viime talvena emme päässeet ollenkaan pulkkamäkeen. Nyt, kun avasimme talvivälinevaraston oven, se oli lapsille kuin ihmemaa, he eivät tienneet, että meillä on tällaisiakin tavaroita päiväkodissa, varhaiskasvatuksen opettaja Kirsi Kiiski kertoi.  

Lapset ottavat lumesta kaiken irti. Kiisken mukaan jo pieni räntäsade saa joukot innostumaan ja jos lumi sulaa heti maahan päästyään, pettymys on kova. Jos vain suinkin on mahdollista, räntälunta kerätään ämpäreihin ja siitä yritetään tehdä lumiukkoja.

Nyt lunta on paljon ja se näyttää myös pysyvän maassa toistaiseksi. Myllymäen päiväkotilaiset laskivat mäkeä ensimmäisen kerran tällä viikolla jo maanantaina.

– Silloin ei vielä kunnon lunta ollut, mutta täytyy yrittää, kun pienikin tilaisuus tulee. Otimme liukurit mukaan ja niiden kanssa pääsi aika hyvin laskemaan.

Ulkoilun pakkasraja päiväkodissa on -15. Myös tuuli vaikuttaa,  minkä lisäksi hoitajat pitävät silmällä lasten poskia mahdollisen paleltumisen varalta.

– Aikuisille täällä ensin kylmä tulee. Kaikilla lapsilla on hyvät varusteet talvea varten. Kaikki eivät tietysti ole yhtä innokkaita olemaan ulkona ja joskus joutuu vähän houkuttelemaan. Sitten, kun tänne päästään, yleensä aina on hauskaa.

Vaikka lunta ei olisi, kaikki talvilajit eivät silti yleensä ole pois suljettuja. Lapset ovat päässeet luistelemaan jäähallille, mutta koronan takia tämä ei nyt käy päinsä.

– Tänä talvena pääsee myös hiihtämään, jos lapsella on sukset. Päiväkodissa meillä ei ole suksia.

Pirkko Varjo