TE-toimisto muutti Rantakadulle

0
Te-toimiston asiantuntijat Sanna Keskitalo ja Pia Helin-Ahtiainen (oik.) tapaavat asiakkaita kasvokkain maanantaisin uusissa tiloissa.

Vakka-Suomen alueen työnhakijoita palveleva TE-toimisto on toiminut kuukauden verran uusissa tiloissa Rantakadulla. Aikaisempi toimitila Koulukadulla sijaitsi toisessa kerroksessa, jonne kuljettiin portaiden tai hissin avulla. Uudet tilat sijaitsevat katutasossa ja ovat siten täysin esteettömät.

– Aulassa on kaksi palvelupistettä, joissa otamme näin korona-aikaan vain ilmoittautumis- tai soittopyyntölomakkeita vastaan. Pääsääntönä on se, että työnhakijat ovat meihin yhteydessä verkon kautta tai puhelimitse, TE-toimiston asiantuntija Sanna Keskitalo kertoo.

Esimerkiksi työttömäksi ilmoittautumisen voi tehdä verkon kautta pankkitunnuksilla tunnistautuen, mutta myös ilman vahvaa tunnistautumista.

– Myös TE-toimiston palveluihin kuuluvat erilaiset valmennukset ja koulutukset ovat siirtyneet korona-aikana pääosin verkon kautta toteutettaviksi, Keskitalo lisää.

Rantakadun uusissa tiloissa sijaitsevat myös asiakaspalveluhuoneet sekä asiantuntijoiden monitoimityötila. TE-toimiston asiantuntijat ovat tehneet etätyötä koko korona-ajan eli käytännössä viime maaliskuusta alkaen. Aulapäivystys on TE-toimistossa maanantaisin kello 9–11.

– Aiemmin aulapäivystyspäivinä kävi useita kymmeniä asiakkaita päivässä, mutta syksystä alkaen määrä on jäänyt alle kymmeneen henkilöön päivää kohden, Keskitalo laskee.

Jo ennen koronaa TE-toimistossa palveltiin maanantaipäivystyksen lisäksi vain ajanvarauksella. Tällä hetkellä Uudenkaupungin toimipaikan 10 työntekijää ovat täysin etätöissä, eikä ajanvarauksia erikseen voi tehdä. Maanantaisin paikalla on kaksi asiantuntijaa.

– Palvelemme lähinnä Vakka-Suomen seutukunnan asukkaita, mutta missä tahansa Suomen TE-toimistossa voi asioida kotipaikkakunnasta riippumatta, TE-toimiston asiantuntija ja Uudenkaupungin toimipaikkavastaava Pia Helin-Ahtiainen kertoo.

Korona on näkynyt työttömien ja lomautettujen määrän kasvuna esimerkiksi teollisuus- ja palvelualoilla. Viime keväänä lomautusten määrä näytti asiantuntijoiden mukaan aika hurjalta, mutta syksyn myötä tilanne alkoi tasaantua.

– Toki työttömien määrässä on aina myös kausivaihtelua, Keskitalo lisää.

 

Jutun kuvatekstiä on korjattu 25.1. klo 8.13. Korjattu Pia Helin-Ahtiaisen sukunimi.