Vahterusringillä pääsee myös golfsimulaattoriin – ”Laite analysoi käytännössä kaiken sen, mitä pelaaja tarvitsee”

0

Curling-innostuksen hiipuessa halli lämmitettiin ja otettiin uusiokäyttöön.

 

Omaa vuoroaan odottava Hertta katsoo ihastuneena, kun isosisko Lotta Hakala lyö golfsimulaattorin virallisen avauslyönnin. Uudessa tilassa voi käyttää omia puhtaita mailoja ja kenkiä, mutta niin pallot kuin tiitkin tulevat järjestäjän puolesta.

Kaksitoistavuotias Lotta Hakala sai harvinaisen kunnian päästessään lyömään ensimmäisen virallisen pallon Uudenkaupungin Vahterusringin uudessa golfsimulaattorissa. Seurakseen historialliseen hetkeen Lotta oli saanut neljä vuotta nuoremman pikkusisarensa Hertan ja Uudenkaupungin Golfklubin kapteenina toimivan isänsä Timo Hakalan.

– Nyt pääsee harjoittelemaan optimaalisissa olosuhteissa käytännössä läpi vuoden. Eri ratoja on käytössä jopa 80, joten pitkävetiseksi harjoittelu ei varmasti tule, tiivistää Lotta aktiivipelaajan varmuudella.

Tilat golfsimulaattorille saatiin vanhasta kylmästä curling-hallista, joka jäi innostuksen pikkuhiljaa hiipuessa.

– Curling-halli muutettiin tarjontaamme monipuolistavaksi ja jo olemassa olevia lajeja tukevaksi lämpimäksi monitoimitilaksi. Golfklubin omistama simulaattori vei siitä ehkä kolmasosan, Vahterusringin toiminnanjohtaja Jarno Ihala selvittää.

Uudenkaupungin Golfklubin Jere Laine (vas.) ja Vahterusringin Jarno Ihala tuulettavat, sillä uuteen golfsimulaattoriin pääsee pelaamaan aamukuudesta aina puoleenyöhön asti.

TANSKALAISVALMISTEINEN Trackman-golfsimulaattori on Golfklubin voiman- ja yhteistyön konkreettinen näyte, mutta myös seuran ja Vahterusringin toimivan yhteistyön osoitus.

– Erityinen kiitos modernin simulaattorin saamisesta Uuteenkaupunkiin kuuluu Golfklubin junioritoimikunnan aktiivisille vapaaehtoisille. Ilman heitä tätä mahdollisuutta ei olisi tullut. Rahaa on kerätty useampina kesinä eri 24h-varainkeruukampanjoissa ja vapaaehtoisvoimalla toteutettiin myös nopea rakentaminen, Ugin Golfklubin juniori- ja valmennustoimikunnan vetäjänä toimiva Jere Laine tiivistää.

– Uuden simulaattorin myötä golfia voi markkinoida ympärivuotisena toimintana. Uskon, että niin kokeneempia pelaajia kuin harrastajiakin kiehtoo tietoisuus siitä, että Trackmania hyödyntävät harjoittelussaan myös PGA- ja European Toureja kiertävät ammattilaiset. Laite analysoi käytännössä kaiken sen, mitä pelaaja tarvitsee. Tulkittavaa löytyisi insinöörillekin loputtomiin, hän virnistää.

– Simulaattorin hankinnassa on menty alusta lähtien urheilu edellä, mutta siinä sivussa se tuo harjoittelun myös entistä kestävämmälle pohjalle, kun sopivia peliolosuhteita ei tarvitse lähteä hakemaan ulkomailta. Lisäksi voimme jatkossa järjestää entistä monipuolisempia leirejä, joilla nuoret saavat käytännön tietoutta ja esimerkkiä myös oheisharjoittelusta, painottaa Laine.

Turusta kotoisin oleva Rami Kohonen oli Vahterusringillä ensimmäistä kertaa, mutta ei viimeistä. Kohonen edustaa lasten syöpähoitoihin rahaa keräävää Team Rynkebytä, jonka joukkueet kasasivat viime vuonna lähes miljoonan euron potin hyvälle asialle.
Uusikaupunkilainen eläkeläinen Ville Juuti tuli hiihtoputkeen nautiskelemaan hyvästä lumesta ja taatusti tasaisina pysyvistä olosuhteista.
Turkulainen Jussi Heiro kuuluu Vahterusringin kuivan kuntoputken vakiokävijöihin.

VUONNA 2005 avattua Vahterusringiä kutsuttiin pitkään hiihtoputkeksi, mutta tosiasiassa kysymys on paljon muustakin. Toiminnanjohtaja Jarno Ihalan mukaan pelkästään hiihto ei olisi tuonut paikalle 20 000 kävijän joukkoa.

– Hiihto on toki edelleen meidän ykkösjuttumme, mutta siinä sivussa pääsee kuntoputken puolella harjoittelemaan myös kesäisempiä lajeja eli pyöräilyä, triathlonia, juoksua, kävelyä sauvoilla tai ilman sekä luistelua rullilla. Tänä talvena monet juniorikiekkoilijatkin ovat tulleet tänne luistelua harjoittelemaan sen jälkeen, kun halli meni koronan takia kiinni, Ihala kertoo.

– Prosentuaalisesti kovimmassa nousussa lajeista ovat edelleen pyöräily ja triathlon, joita tullaan Uuteenkaupunkiin treenaamaan hyvinkin laajalta alueelta, hän selvittää.

– Hiihtoputkessa kävijöitä viehättävät niin reitin monipuolinen profiili kuin puhdas lumikin, jonka kaltaista ei valtakunnan muista vastaavista paikoista löydy. Meillä lumi tehdään omalla järjestelmällä, eikä enää ole tarvetta luonnonlumen säilömiseen. Järjestelmä takaa sen, että lumi riittää kauden alusta eli lokakuun alusta aina huhtikuun loppuun asti, hehkuttaa Ihala.

Jarno Ihalan mukaan yksi Vahterusringin menestyksen salaisuuksista on jatkuva toiminnan kehittäminen.

– Myös monipuolinen omistuspohja kuuluu meidän valtteihimme. Mukana on kaikkiaan noin 350 yksityistä ihmistä tai yritystä.

 

Teksti ja kuvat: Asko Tanhuanpää.