Valmet Automotiven U:gin akkutehtaalle jo toinen sopimus – lisärekrytointeja luvassa

0
Valmet Automotiven akkutehdas Uudessakaupungissa.

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo toisen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija, jota ei vielä paljasteta, mutta lisärekrytointeja on luvassa. Uuden sopimuksen yksityiskohtia ei voida vielä julkistaa.

Uudenkaupungin akkutehtaan rakennustyöt edistyvät suunnitelmien mukaisesti, ja sen tuotanto käynnistyy tämän vuoden loppupuolella. Rekrytoinnit tuotantoon aloitetaan vielä tämän kevään aikana.

Akkutehtaan rakennustyöt ovat käynnistyneet Uudessakaupungissa. Rakennustöissä aiemmin autonvalmistukseen käytettyjä tiloja muutetaan akkuvalmistuksen tarpeisiin sopiviksi. Jo olemassa olevien sisätilojen muutostöiden lisäksi akkujärjestelmien tuotanto edellyttää tehdasrakennuksen laajentamista.

Valmet Automotiven tarjonnassa Uudenkaupungin akkutehdas täydentää Salon akkutehdasta. Salon tehdas keskittyy autoteollisuuden 48V akkujärjestelmiin, mutta voi jatkossa laajentaa tuotantoaan myös työkoneiden akkuihin.

Valmet Automotive on jo yksi maailman johtavista akkujen sopimusvalmistajista vuosittaisella satojen tuhansien akkujen valmistuskapasiteetillaan.

-Uudenkaupungin akkutehdas tulee valmistamaan korkeajänniteakkuja ja akkumoduuleja myös täyssähköautoihin. Tehdas on keskeinen osa Valmet Automotiven akkujärjestelmästrategiaa, ja se tarjoaa huomattavia synergiaetuja autonvalmistuksen kanssa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Akkutehtaan rakentaminen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen mahdollistaa auton- ja akkuvalmistuksen liiketoimintalinjojen aiempaa läheisemmän yhteistyön.

Valmet Automotivella on nyt kaksi valmistussopimusta merkittävien autoteollisuuden toimijoiden kanssa Uudenkaupungin akkutehtaalle. Sopimukset turvaavat työllisyyden vuosiksi eteenpäin, ja kevään aikana käynnistetään akkutehtaalle noin 200 tuotantohenkilön rekrytointi. Useita asiantuntijoita ja tehtaan johtohenkilöitä on jo rekrytoitu.