Vapaa-ajan ilot löytyvät omasta maakunnasta

0

Korona mullisti työelämää, mutta myös vapaa-aikaa.

Kaukomatkojen sijasta nyt haaveillaan siitä, mitä kaikkea voi tehdä lähellä. Kun iltoja ja viikonloppuja on vietetty sohvalla sarjojen ja kirjojen parissa, vannoutuneemmatkin kotoilijat alkavat kaivata vaihtelua.

Suomalaiset ovat nauttineet täysin palkein jokamiehenoikeuksista ja iloa on ammennettu lähiluonnosta. Lähes vuoden kestäneen korona-ajan on hämmästelty sitä, miten paljon uusia ja ihastuttavia paikkoja löytyy aivan kotinurkilta.

Jos oman kunnan maisemat alkavat kyllästyttää, uusia retkeilyreitistöjä ja kulttuuripolkuja löytyy naapurikunnista.

Tämän lehden välissä jaettu Vapaalla -liite kannattaa jemmata talteen. Liite on TS-yhtymän paikallislehtien yhteinen ja vinkkejä laadukkaaseen vapaa-ajan viettoon ja minilomille löytyy eri puolilta Varsinais-Suomea.

Tunnettuja ja vähemmän tunnettuja luontokohteita on valtavasti, ja tieto niistä kulkee usein perinteisellä suusta suuhun -menetelmällä. Sosiaalinen media on osoittanut voimansa hyvän jakamisessa nyt korona-aikana erityisesti luontomatkailussa. Kun kaverit kehuvat jotakin kuntaa, kaupunkia tai reittiä, mielenkiinto herää.

Vapaalla-liitteen keskiaukeamalla on kattava kokoelma Lounaistiedon kokoamasta maakunnan virkistysreiteistä. Niistä on myöhemmin tulossa myös mobiilisovellus. Yhdistys, kunta tai yksityinen toimija voi lisätä sinne reittejä kirjautumalla ylläpitäjäksi.

Talvi tuo retkeilyyn vaihtelua, mutta myös haasteita. Uudessakaupungissa voi onneksi hiihtää kaikilla keleillä. Vahterusringin uudessa simulaattorissa on nyt mahdollisuus harrastaa myös golfia.

Matka- ja retkisuunnitelmien tekeminen on mukavaa ajanvietettä jo itsessään, ja nyt niiden toteuttaminen ei vaadi välttämättä isoa budjettia. Yllättäviä elämyksiä on tarjolla, kun vain päättää lähteä.