Vuosi 2021 – muutoksia ja mahdollisuuksia

0

Yksi toive kiilaa tänä vuonna kirkkaasti ylitse muiden niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisesti. Kriisin keskellä normaalin arjen palaaminen kuulostaa monista parhaimmalta mahdolliselta tulevaisuudelta.

Uudenkaupungin Sanomien toimitus kysyi päättyneen vuoden lopussa eri alojen toimijoilta tunnelmia vuoden vaihtuessa.

Positiivisin signaali tulee autotehtaalta. Viestintäpäällikkö Mikael Mäki kuvailee alkanutta vuotta mahdollisuuksien vuodeksi ja viittaa muun muassa sähköautojen kasvaviin markkinoihin.

Osa kriisivuoden ilmiöistä, kuten lähimatkailu, jäävät toivottavasti pysyvästi suomalaisten vapaa-aikaan.

Matkailusuunnittelija Irmeli Laaksonen tietää, että paikallisuus, ekologisuus ja turvallisuus ovat asioita, joita matkailijat tulevaisuudessa arvostavat. Niissä Uudellakaupungilla on mahdollisuus profiloitua ja niihin kannattaa jatkossa myös markkinoinnissa panostaa.

Pyhämaan matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Kari Aalto arvioi, että pandemiavuosi on nostanut maaseudun vetovoimaa asuinpaikkana.

Kulttuuriala on ollut yksi koronavuoden suurimmista kärsijöistä. Teatterinjohtaja Jari Luolamaa puolestaan harmittelee koronan aiheuttamia takaiskuja. Kaupungin päätös vähentää teatterin tukea tänä vuonna vaikeuttaa entisestään tilannetta.

Kaupunginjohtaja Atso Vainion ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jaana Vasaman ajatukset ovat jo huhtikuun vaaleissa.

Vainio toivoo runsaasti ehdokkaita ja vilkasta äänestystä. ”Tarvitsemme parhaat voimavarat päättämään yhteisistä asioistamme”, Vainio sanoo.

Ehdokasasettelussa eletään tulevina viikkoina kiireistä aikaa. Vaalivuosi alkoi Uudessakaupungissa yllätyksellisesti, kun valtuustoa tällä kaudella luotsannut Vasama kertoo tässä lehdessä luopuvansa ehdokkuudesta (sivu 4).