Jäätilanne vaihtelee suuresti

0
Uudenkaupungin sisäsaaristossa on jäätä, mutta myös täysin sulia paikkoja.

Viime viikkojen pakkaset ovat jäädyttäneet myös Uudenkaupungin edustan merialueet, mutta jäätilanne vaihtelee pienelläkin alueella suuresti. Uudenkaupungin edustalla erityisesti avoimet laivaväylät heikentävät jääpeitteen kestoa hyvinkin laajalti.

Myös viranomaiset muistuttavat, että jää ei suinkaan ole vielä mitään teräsjäätä, vaan jäällä on liikuttava varoen ja otettava huomioon virtaukset ja tunnetut virtapaikat kuten salmet sekä jään päällä oleva lumi.

Turun Kakskerrassa hukkui viikonloppuna iäkäs mies pudottuaan jäiden läpi mereen. Onnettomuus tapahtui lähellä rantaa.

Ilmatieteen laitoksen tuoreimman jäätiedotuksen mukaan Selkämerellä on saaristossa ohutta tasaista jäätä. Ulompana on uutta jäätä ja jäänmuodostusta. Saaristomerellä on sisäsaaristossa jäänmuodostusta, uutta jäätä ja paikoin ohutta tasaista jäätä.

Uudenkaupungin edustalla jäänpaksuus on noin 5–15 senttimetriä. Normaalisti helmikuun alussa jääpeite ulottuisi jopa Ahvenanmaalle asti, mutta nyt ulkomerelle on vasta muodostumassa yhtenäinen jää.