Kaupunginlahden jäälle aurattu luistinrata houkutteli Englannista asti

0
Elina Lahtinen nautiskeli talvisesta lauantaista Kaupunginlahden jäällä yhdessä Ellan, Topin ja Valtterin kanssa. Kameraa kammoksunut Iida löysi suojapaikan äitinsä selän takaa.

Jääkiekkolegenda Matti ”Mölli” Keinosen leveästä hymystä tuli takavuosina tavaramerkki, jota omat rakastivat ja vastustajat vihasivat. Joku huuliveikko on tullut joskus jopa kehuneeksi Möllin hymyä Uudenkaupungin leveimmäksi.

Lauantaina titteli kuitenkin lähti ainakin väliaikaisesti, kun nuoret Kaupunginlahden jäälle auratulla luistinradalle viilettäneet pelimiehentaimet Topi Lahtinen , 6, ja Valtteri Eloranta saivat kohmeisiin käsiinsä Bistro Bayn isäntä Niko Kluuskerin loihtiman kuuman minttukaakaon. Sillä hetkellä Topin ja Valtterin hymyt saattoivat venyä hetkellisesti jopa korvien taakse.

– Kuuma minttukaakao kermavaahdolla on ollut ehdottomasti tämän päivän ykkössuosikkijuoma, ravintoloitsija Kluuskeri paljasti.

Itsekin jääkiekkoa huipulla aina SM-liigaa, Unkaria ja Uuttakaupunkia myöten pelannut Kluuskeri oli Kaupunginlahden jääradan ideoitsija, mutta kiitos lopullisesta toteutuksesta kuuluu hänen vaimolleen ja yhtiökumppanilleen Laura Yläkorvelle .

– Minua alkoi laiskottaa, kun piti lähteä kenttää auraamaan, mutta onneksi Laura on niin päättäväinen luonne, että hän ei suostunut hellittämään. Sen verran asia alkoi itseänikin kiinnostaa, että pakkasin hokkarit autoon. Kun kapakka pistetään illalla kiinni, niin onhan tuonne jäälle pakko lähteä muutama piruetti vetämään, virnisti Kluuskeri.

Topi Lahtinen ja Valtteri Eloranta olivat lähteneet liikkeelle isommalla porukalla, johon kuuluivat myös Topin isä ja äiti Elina ja Jussi Lahtinen sekä sisaret Iida , 5, ja Ella , 10. Vähän myöhemmin ryhmään liittyivät vielä Valtterin vanhemmat. Lasten otteista näki, että hokkarit eivät suinkaan olleet jaloissa ensimmäistä kertaa.

– Kaikki neljä harrastavat jääkiekkoa. Topilta ja Ellalta on parhaina päivinä mennyt varmaan kuusikin tuntia yhteen menoon ulkona luistimet jalassa ja mailat kädessä, Elina Lahtinen paljastaa.

– Tänne täytyy tulla uudenkin kerran luistelemaan ja kaakaota juomaan, huikkaa äitinsä harrastusahmatiksi nimeämä Ella väliin.

– Paikka ei ainakaan enää voisi olla parempi. Bistro Bayn väelle iso käsi siitä, että he ovat ajatelleet myös perheen pienimpiä, tiivistää Elina-äiti.

Kaupunginlahden jäästä ennättivät nauttimaan myös Englannista Uuteenkaupunkiin mummulaan ja kieltämättä myös koronaa pakoon tulleet Satu Suominen ja Adrian Franco lastensa Jaimen , 5, ja Lumin , 2, kanssa. Lumille Suomen talvi on tarjonnut ensikosketuksen niin lumeen, jäähän kuin pakkaseenkin.

– Jos Englannissa tulee lunta, niin se sulaa heti pois. Täällä Suomessa lumi on myös oikean väristä, kun Lontoon lähistöllä se tuppaa muuttumaan heti maahan ennätettyään harmaaksi, Satu Suominen hehkutti.

Asko Tanhuanpää