Kirjaston Instagramissa on tänään Harry Potter -etäpäivä

0
Uudenkaupungin kirjaston Instagram-tilillä on luvassa tänään torstaina Harry Potter -teemaista sisältöä.

Tänään torstaina Uudenkaupungin kirjastoissa vietetään Harry Potter -etäpäivää. Viistokujan salaisuuksiin keskittyvään päivään on voinut ennalta valmistautua muun muassa loihtimalla vaikkapa velhojen makuun sopivia herkkuja tai osallistumalla piirustus- ja pukukilpailuun.

Piirustuskilpailuun sai suunnitella ja piirtää Weasleyn veljesten Welhowitsit -kauppaan uuden tuotteen. Mitähän sitä haluaisi ostaa taianomaisesta pilailupuodista? Nyt vain mielikuvitus on rajana. Matami Malkinin pukukilpailuun sai osallistua Harry Potter -aiheisella asulla. Paras idea ja puku luonnollisesti palkitaan.

– Teema on kaikissa kirjastoissa sama eli Viistokujan salaisuuksiin voi tutustua ympäri Suomen. Järjestimme viime vuonna ensimmäistä kertaa Harry Potter -teemapäivän ja se osoittautui todella suosituksi. Tapahtumaan osallistui 120–150 velhofania, Uudenkaupungin kirjaston informaatikko Salla Mäkinen kertoo.

Paikallista tapahtumaa voi seurata koronarajoitusten takia etänä eli Uudenkaupungin kirjaston Instagram-tilillä, joka löytyy sovelluksesta nimellä @uudenkaupunginkirjasto. Etäpäivän lähetys nousee Instagramin stories- eli tarinat-osioon heti, kun tapahtuma alkaa.

Tapahtumastudio on lavastettu Kalannin kirjaston Raimon kammariin. Velhotunnelmainen lähetys käynnistyy Instagramissa kello 16 ja se päättyy noin kello 18.30. Jokaisen ohjelmanumeron välissä on pieni tekninen tauko, kun kameraa siirretään seuraavaan velhopuuhapisteeseen. Lähetys myös tallennetaan Instagram-tilille myöhemmin katsottavaksi.

Harry Potterin hengessä laadittu ohjelma käynnistyy sillä, että korpinkynsien kasvatti, ammattijulkkis ja professori Gilderoy Lockhart saapuu kehumaan itseään ja kirjaansa.

– Minä eläydyn Lockhartin rooliin ja yleisö pääsee kommentoimaan ja kyselemään professorin kuulumisia, Kalannin kirjaston informaatikko Mari Rintala lupaa.

Sen jälkeen esitellään piirustus- ja pukukisan satoa ja julkistetaan kisojen voittajat. Viiden aikoihin on Ihmeiden eläintarhan askartelutuokio, joka johdattaa etäjuhlijat huippuvaikeaan tietovisaan.

Kuuden aikoihin voi Poimittaislinjalla vaihdella parhaita Potter-muistoja ja jutella kirjasarjasta. Mukana Harry Potter -sisällön tuottamisessa ovat myös Uudenkaupungin kirjaston informaatikot Tuula Amberla ja Jaakko Törmälä.

– Tapahtuma on mietitty niin, että siinä olisi mahdollisimman monipuolisesti viihdettä sekä lapsille että nuorille. Sisältöä on toteutettu niin, että sitä olisi Instagramin kautta helppo seurata, Uudenkaupungin kirjaston kirjastovirkailija Elina Jalonen selventää.

– Huippuvaikean tietovisan kysymykset ovat sellaisia, että ihan pienimmät osallistujat eivät niihin välttämättä osaa vastata, joten etäpäivässä on sisältöä myös aikuisille Harry Potter -faneille, Mäkinen vinkkaa.