Korihait satsaa tulevaisuuteen

0

Uudenkaupungin Korihait teki merkittävän satsauksen tulevaisuuteen, kun se palkkasi yhdysvaltalaisen Andy Hipsherin kehittämään seuran junioritoimintaa.

Hispherin saapuminen Uuteenkaupunkiin on osa Korihait 2024 -projektia, josta seura kertoi keväällä 2019. Tavoitteena on, että seuran täyttäessä 50 vuotta taistelee edustusjoukkue jälleen Korisliigan kärkisijoista.

”Siihen mennessä seurassa on tarkoitus viedä läpi mittava remontti, joka näkyy koko organisaatiossa junioreista edustukseen asti”, kertoi Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila (US 25.4.2019).

Omat juniorit ovat olleet viime vuosina harvinaisia Korihaiden edustuksessa, mutta tällä kaudella kolme omaa kasvattia on pelannut useammassa liigaottelussa.

Korihaiden budjetti on sarjan pienempiä ellei jopa pienin, joten erityisesti hyvien kotimaisten pelaajien saaminen Uuteenkaupunkiin on ollut vaikeaa. Vielä vaikeampaa on ollut heidän pitäminen kaupungissa, vaikka esimerkiksi kapteeni Miikka Marttinen pelaakin jo kolmatta kauttaan Korihaiden paidassa.

Kun vielä koronavirus on sotkenut amerikkalaisvahvistuksen hankkimista, ovat nuoret pelaajat saaneet enemmän peliaikaa.

Sarjataulukossa yksi voitto ja 15 tappiota näyttää pahalta, mutta koska tänä vuonna yksikään joukkue ei putoa sarjasta, on nuorten pelaajien saama kokemus arvokasta ensi kautta ajatellen.

Haasteen ensi kaudelle heittää edelleen koronavirus. Kun lipputulot jäävät saamatta, ovat monet urheiluseurat suurissa vaikeuksissa. Seurat ovat saaneet koronatukia ja lisää on tulossa, mutta niillä saa katettua vain osan menetetyistä tuloista.

Vielä merkittävämpää on lasten ja nuorten liikkuminen. Lahjakkaat nuoret löytävät varmasti tiensä jatkossakin tiensä urheilukentille, mutta miten käy suurten massojen.

Andy Hipsherin on tarkoitus vastata Korihaiden juniorivalmennuksen koordinoinnista, pitää valmennuskoulutuksia, olla valmentajien tukena ja pitää junioreille ylimääräisiä harjoituksia. Toivottavasti viimeistään syksyllä Hispherillä on iso joukko lapsia ja nuoria, joista koulia tulevia koripalloilijoita.