Pieni kaunis Uusikaupunki

0

No, miltä se tuntuu olla pienessä, kauniissa kaupungissa? Kun tulin Suomeen 26. marraskuuta 2019, tulin suoraan Uuteenkaupunkiin. Minulla ei ollut mitään ajatuksia mielessäni, mihin olin tulossa.

Matkan varrella en nähnyt mitään kunnolla pimeän takia. Mutta sydämessäni oli hyvä tunne, että kohta olen kotona.

Minun maassani pienestä kaupungista puuttuvat monet palvelut, ei ole esimerkiksi sairaalaa, pankkia, hyvää koulua jne. Mutta mitä minä näin Uudessakaupungissa, oli yllättävää.

Kuulin, että täällä on noin 15 000 ihmistä koko kaupungissa, mutta kaikki palvelut ovat käytettävissä. Päiväkoti, peruskoulu, lukio, sairaala, pankki ja autokoulu.

Menin toimistoon rekisteröitymään ja tunsin, että palvelut toimivat hyvin. Minun ei tarvinnut odottaa paljon ja kaikki meni sujuvasti.

Kovan tuulen takia korvani oli kipeä ja menin sairaalaan, jossa näin, että hoitaja ja lääkäri käsittelivät jokaista potilasta henkilökohtaisesti ja kiirehtimättä. Iso kiitos heille.

Uudessakaupungissa on paljon harrastuspaikkoja; uimahalli, keilailupaikka, golfpaikka, hyvä paikka lenkille jne. En ole tuntenut yhtään tylsistymisen hetkeä täällä.

On hauska sanoa, mutta suomen kieli on tässä kaupungissa helpompaa kuin muissa paikoissa. Opin suomen kieltä Winnovassa, jossa olin tuntenut, että kirjakieli on niin erilaista kuin puhekieli. Mutta toisaalta tunsin, että on onnekasta olla Uudessakaupungissa.

Talvella menimme metsään kävelylle ja olin hämmentynyt nähdessäni todella kauniin luonnon. Menimme grillaamaan moniin paikkoihin, esimerkiksi Hiun, Kasarminlahden ja Oinassaaren laavuille.

Hiunjärven laavu sijaitsee kaupungin keskustan pohjoispuolella, aivan Hiunjärven rannan tuntumassa. Kasarminlahden laavu sijaitsee kaupungin keskustan eteläpuolella. Oinassaaren laavu sijaitsee Korsaaressa, Uudenkaupungin keskustasta noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan.

Laavut meren ja järven lähellä ovat todella rentouttavia paikkoja. Olen ollut grillaamassa monta kertaa ja joka kertaa tuntuu hyvältä. Ne hetket muistuttavat minua meidän ihmisten elämän historiasta. Olen lukenut, että ennen vanhaan ihmiset kokkasivat ruokaa ison nuotion ääressä.

Kesä oli erittäin hyvä. Santtionranta on lumoava paikka. Auringon ottaminen rannalla on rennompaa kuin mikään muu. Kesällä näin paljon turisteja vaikka oli korona-aika, mutta täällä on paljon myös mökkejä, jotka houkuttelevat ihmisiä.

Olen asunut täällä vain yli vuoden, mutta tunnen tämän jo omaksi kaupungikseni. Tämä kirjoitus ei riitä kertomaan kaikkea kokemaani, mutta haluan kertoa, että Uudessakaupungissa on erittäin hyvä olla.

Pooja Shah

kirjoittaja on muuttanut

Uuteenkaupunkiin Nepalista ja opiskellut suomen kieltä.