Sihy-maraton antaa äänen käyttäjille

0

Ylivoimaisesti eniten julkisessa sihy-keskustelussa on tähän mennessä puhuttu koulusta ja opetustiloista, mutta keskiaukeaman juttumme muistuttaa, että sivistys- ja hyvinvointikeskus on paljon muutakin.

Kaupungin verkkosivuilla pyörivä sihy-maraton on videosarja, jossa rakennuksen tulevien toimijoiden edustajat ovat äänessä. Taloa esitellään nyt monitoimitalon sijasta monitoimijatalona. Ilmeisesti sillä halutaan konkretisoida sitä, että talon hengen ja sisällön luovat sitä käyttävät ihmiset.

Tämän lehden juttuun toimittaja Katja Kaartinen on poiminut näistä haastatteluista muutamia talon tulevaa käyttöä valottavia näkökulmia. Lisää esittelyjä on luvassa tulevissa lehdissä.

Kansalliskirjailija Aleksis Kivi kirjoitti Seitsemässä veljeksessä , että talo ilman aitan polulla astelevaa emäntää on kuin pilvinen päivä. ”Mutta hyvä emäntä on talon kirkas aurinko, joka valaisee ja lämmittää”.

Sihyn tiloissa ja kaupunkiverstaassa toimijoita – emäntiä ja isäntiä – on useampia, ja heidän puheestaan on kuultavissa innostus, joka toivottavasti välittyy myös muihin tuleviin käyttäjiin. Videoilla he kertovat muun muassa seuraavaa:

”Sihy tuo meille varmasti lisää kurssilaisia ja voimme samalla näyttää vielä lisää sitä, mihin kaikkeen opisto pystyy (Vakka-opiston rehtori Jussi Kauranen).

”Läpikulkumatkan hetkelliset kohtaamiset lisääntyvät ja muutkin huomaavat, mitä kaikkea nuorisotyö on” (nuoriso-ohjaaja Erika Raitanen).

”Tilojen monet käyttäjät mahdollistavat meille uudenlaisia yhteistyömalleja (musiikkiopiston vt.rehtori Minna Kajander).

”Ruokapalvelut eivät pelkästään näy tiloissa, vaan tuotamme myös tuoksuja, ääniä ja tunteita. Emme ole enää koulun kummallisia ruokaa tekeviä keittäjiä, vaan olemme julkinen ravintolatoimija (kaupungin ruokapalvelupäällikkö Helvi Hyrynsalmi).

”Jatkossa meillä on mahdollisuus muotoilun opettamiseen ja kehittämiseen” ( Yläkoulun kuvataiteen opettaja Mervi Levanen).

Lisää visioita sihyn tulevasta käytöstä voi lukea sivuilta 8–9.